Υπνοθεραπεία – Ψυχοθεραπεία για Ανασφάλειες, ‘Αγχος και Φόβο

 
 

Ξεπεράστε, νικήστε, διαχειριστείτε άγχος,  ανασφάλειες και φόβο που έχετε, με Υπνοθεραπεία

Οι πιο κοινές ανασφάλειες και φόβοι από τους οποίους υποφέρουν οι άνθρωποι στη σημερινή μοντέρνα κοινωνία, είναι το οδήγημα, το ανσανσέρ, οι κλειστοί χώροι, οι ανοιχτοί χώροι, οι αρρώστιες, τα ποντίκια, οι αράχνες, οι κατσαρίδες και άλλα έντομα, τα πτηνά, τα ερπετά (π.χ. φίδια), οι γάτοι, οι σκύλοι, τα ύψη, οι αστραπές, οι βροντές, το σκοτάδι, το βαθύ νερό, η φωτιά, το αίμα, οι βελόνες, τα νοσοκομεία, τα μικρόβια, ο θάνατος κ.ά.

Υπάρχουν επίσης οι ανασφάλειες και οι φόβοι, που είναι γνωστοί σαν κοινωνικοί φόβοι: να μην κριθούμε, να γνωρίσουμε άλλους ανθρώπους, να μιλήσουμε με άτομα του αντίθετου φύλου, να κοιτάξουμε κάποιον στα μάτια, να κοκκινίσουμε, να πάμε σε ένα εστιατόριο, να χρησιμοποιήσουμε δημόσιες τουαλέτες, να πάμε δουλειά, να μιλήσουμε σε άτομα εξουσίας, να μιλήσουμε δημόσια κ.ά.

Γιατί έχουμε αυτούς τους φόβους;

Κάποτε οι φόβοι μας είναι παράλογοι. Αν και ο φόβος  για την ακρίδα για παράδειγμα, μας κάνει να τρέχουμε και να φωνάζουμε, λογικά ξέρουμε ότι αυτό το έντομο δεν μπορεί στην πραγματικότητα να κάνει κάτι που θα μας βλάψει. Αλλά ένας φόβος προέρχεται από το υποσυνείδητο, γι’ αυτό και δεν μπορούμε μόνοι μας να βρούμε την αιτία του. Χωρίς να έχει σχέση η φοβία και η ένταση του προβλήματος , σίγουρα  υπάρχει ένα γεγονός στο παρελθόν -συνήθως στην παιδική μας ηλικία-, που ήταν η αιτία δημιουργίας και ενεργοποίησης αυτής της αντίδρασης.

Επειδή συνήθως αυτές οι αίτιες βρίσκονται στα πρώτα μας παιδικά χρόνια, σαν ενήλικες έχουμε αρκετή εμπειρία από τη ζωή να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Η Υπνοθεραπεία, ως μια ψυχοθεραπευτική προσέγγιση, επιζητεί να απελευθερώσει αυτή την αιτία, με επαναφορά στην αρχική αιτία του φόβου. Με το που η αρχική αιτία βρεθεί και απελευθερωθούν τα συναισθήματα που συνδέονται με το αρχικό συμβάν, ο φόβος διαλύεται -απλά, σαν να μην υπήρξε ποτέ! 

 

Παρακαλώ μοιραστείτε! Ποτέ δε ξέρετε ποιου τη ζωή μπορεί να αλλάξετε!

Ευχαρίστως να απαντήσω σε όποια απορία ή ερώτησή σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο τηλέφωνο 70005750, ή να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας. Όλες οι μορφές επικοινωνίας μαζί μου είναι άκρως εμπιστευτικές.


Ο Χαράλαμπος Σολέας είναι πιστοποιημένος Ψυχοθεραπευτής (EAP) Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας (ΕΕΣ), Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης,  Νευρογλωσσικός Προγραμματιστής και Life Coach. Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Διπλωματούχων Υπνοθεραπευτών Κύπρου και πρόεδρος της Soleas Academy. Συγγραφέας βιβλίων για Ύπνωση και προσωπική ανάπτυξη. Προσφέρει προγράμματα συμπληρωματικής θεραπείας για εξαρτήσεις όπως τσιγάρο, φαγητό κ.α. ενδυνάμωση του εγώ για αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, ενδυνάμωση της μνήμης, διαχείριση του άγχους και του στρες (εργασιακό, μαθησιακό κ.α.), εξάλειψη ανασφάλειας, ανησυχίας, φοβιών, βελτίωση σεξουαλικής ζωής και απαλλαγή από ψυχοσεξουαλικά προβλήματα  και σεμινάρια για προσωπική ανάπτυξη. Περισσότερες πληροφορίες για τα  συμπληρωματικά προγράμματα θεραπείας και τα επαγγελματικά μαθήματα τηλ. 70005750

Τα πιο πάνω προγράμματα δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν την ψυχολογική, ιατρική ή ψυχιατρική θεραπεία αλλά να την συμπληρώσουν και να την ενισχύσουν