Η πιο γλυκιά ιστορία ανθρωπιάς

 
 

Η πιο γλυκιά ιστορία ανθρωπιάς που διάβασα ποτέ αναφέρεται σε ένα αγοράκι 10 χρονών που πήγε σε μια παγωταρία για να αγοράσει παγωτό. Ρώτησε λοιπόν την κοπέλα πίσω από τον πάγκο πόσο στοίχιζε ένα παγωτό με δυο γεύσεις. Εκείνη βιαστικά του απάντησε: « 5 ευρώ».
Το αγοράκι έβγαλε προσεκτικά από την τσέπη του κάμποσα κέρματα και άρχισε να τα μετράει πολύ προσεκτικά ενώ η κοπέλα πίσω από τον πάγκο άρχισε να δυσανασχετεί γιατί είχε πιο «σπουδαίους» πελάτες που περίμεναν.
Τότε το αγοράκι ξαναρώτησε πόσο στοίχιζε ένα παγωτό με μια μόνο γεύση. Η κοπέλα, φανερά εκνευρισμένη απάντησε: « 3 ½ ευρώ».
Το αγοράκι μέτρησε ξανά τα χρήματά του και της είπε: «Μπορώ τότε να έχω ένα παγωτό με μια μόνο γεύση;» Η κοπέλα του έδωσε το παγωτό και το αγοράκι της έδωσε τα κέρματά του.
Η κοπέλα άρχισε να τα μετρά και μετά γύρισε στο αγοράκι με ένα υπεροπτικό ύφος και του είπε: «Μου έδωσες 5 ευρώ. Θα μπορούσες να είχες αγοράσει το παγωτό με τις δυο γεύσεις, αν τα είχες μετρήσει σωστά».

Το ταπεινό αγοράκι της χαμογέλασε ντροπαλά και της είπε: «Μα όχι! Τα 1 ½ ευρώ είναι για σας»!

 

Παρακαλώ μοιραστείτε, ποτέ δεν ξέρετε ποιου την ζωή μπορεί να αλλάξετε ….

Ευχαρίστως να απαντήσω σε όποια απορία ή ερώτηση σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο τηλέφωνο 70005750 ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας, όλες οι μορφές επικοινωνίας μαζί μου είναι άκρως εμπιστευτηκές.


Ο Χαράλαμπος Σολέας είναι πιστοποιημένος Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Νευρογλωσσικός Προγραμματιστής και Life Coach. Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Διπλωματούχων Υπνοθεραπευτών Κύπρου και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχολογικών Ερευνών Κύπρου. Συγγραφέας βιβλίων για Ύπνωση και προσωπική ανάπτυξη. Προσφέρει προγράμματα συμπληρωματικής θεραπείας για εξαρτήσεις όπως τσιγάρο, φαγητό κ.α. ενδυνάμωση του εγώ για αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, ενδυνάμωση της μνήμης, διαχείριση του άγχους και του στρες (εργασιακό, μαθησιακό κ.α.), εξάλειψη ανασφάλειας, ανησυχίας, φοβιών, βελτίωση σεξουαλικής ζωής και απαλλαγή από ψυχοσεξουαλικά προβλήματα  και σεμινάρια για προσωπική ανάπτυξη. Περισσότερες πληροφορίες για τα  συμπληρωματικά προγράμματα θεραπείας και τα επαγγελματικά μαθήματα τηλ. 70005750