Ονειρευτείτε Μεγάλα Όνειρα.

 
 

Ονειρευτείτε Μεγάλα Όνειρα
Λατρεύω αυτή τη εποχή του χρόνου, καθώς μας παρέχει το χρόνο για να  αξιολογήσουμε και να σχεδιάσουμε τα σχέδια για να κάνουμε τα όνειρά μας για το Νέο Έτος πραγματικότητα.
Καθώς το κάνετε, θα ήθελα να σας ενθαρρύνω να ονειρευτείτε μεγαλύτερα όνειρα και να υιοθετήσετε μια  νοοτροπία  ασταμάτητης ολοκληρωτής τους.

Ζούμε σε μια χρονική στιγμή που τα πάντα μας φαίνονται μαύρα και διαλυμένα, καθώς ακούμε καθημερινά για περικοπές και οικονομική κρίση. Έτσι το να μιλώ για μεγάλα όνειρα ίσως να ακούγετε ουτοπία.

Για να σας βοηθήσω όμως, επιτρέψτε μου να σας πω την ιστορία ενός νεαρού αγοριού που άρχισε με πολύ λιγότερα από ότι  έχετε εσείς αυτή τη στιγμή.
Δεν θα πιστέψετε ότι αυτό είναι το είδος της ανατροφής,  εκπαίδευσης και ανάπτυξης που θα παρήγε ένα από τα πιο δημιουργικά μυαλά στην ιστορία, κερδίζοντας 22 βραβεία Όσκαρ και 7 βραβεία ΕΜΜΥ από 59 υποψηφιότητες (περισσότερο από κάθε άτομο στην ιστορία) και να τιμηθεί με το υψηλότερο πολιτικό βραβείο που η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών-εχει θεσμοθετήσει το Μετάλλιο της Ελευθερίας.
Νομίζω ότι αυτά θα εξαλείψουν οποιεσδήποτε δικαιολογίες που μπορεί να έχετε, και θα σας εμπνεύσουν να εξετάσετε τις δικές σας μεγαλύτερες δυνατότητες.
Ας το ονομάσουμε αυτό το νεαρό αγόρι Walter.
Ο Walter γεννήθηκε στο Σικάγο το 1901 σε μια μεγάλη ιρλανδική οικογένεια μεταναστών. Ο πατέρας του αγωνιζόταν στην εργασία και έβγαζε το θυμό του στη γυναίκα και τα παιδιά του.
Σε μόλις 8 ετών, ο Walter πήγε να εργαστεί στην παράδοση γραμμάτων. Με όλες τις καιρικές συνθήκες, νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ, έτρεχε στους δρόμους με φθαρμένα παπούτσια για να παραδώσει το ταχυδρομείο στην ώρα. Οποιαδήποτε χρήματα που κέρδιζε ο Walter κατάσχονταν από τον πατέρα του.
Σε ηλικία 16 ετών ο Walter προσπάθησε να καταταγεί στον στρατό για να συμμετάσχει στον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Του αρνηθήκανε γιατί ήταν πολύ μικρός, έτσι κατατάγηκε εθελοντικά στον Ερυθρό Σταυρό και στάλθηκε στο εξωτερικό, όπου εργάστηκε ως οδηγός ασθενοφόρου.
Ο Walter διασκέδαζε τα στρατεύματα με το ασθενοφόρο του, που είχε διακοσμήσει με διασκεδαστικά σχέδια. Ο Walter έμαθε ότι του αρέσει να ζωγραφίζει.
Όταν επέστρεψε στο σπίτι του ο Walter από τον πόλεμο, εργάστηκε σε διάφορες δουλειές. Εργάστηκε ως νυχτοφύλακας, που ταίριαζε ιδιαίτερα επειδή του έδωσε την ευκαιρία να μελετήσει και να ασκήσει την τέχνη του. Αργότερα, πήρε μια δουλειά σε ένα μικρό στούντιο που εργαζόταν σε μια διαφημιστική καμπάνια, όπου του δινόταν ο πενιχρός μισθός των 40 δολαρίων τον μήνα, αλλά σύντομα έμεινε άνεργος.
Ο Walter ήθελε να εργαστεί για μια εφημερίδα ως σκιτσογράφος, αλλά του έλειπε η σάτιρα για να το κάνει όπως του είπαν, και τον εδίωξαν. Έτσι ο Walter αποφάσισε να ξεκινήσει τη δική του εταιρεία, αλλά αυτή είχε μικρή ζωή μια  και τελικά δεν κατάφερε να διατηρηθεί. Χωρίς να  αποθαρρυνθεί αποφάσισε να ξεκινήσει μια άλλη εταιρεία, η οποία αυτή τη φορά έγινε δεκτή με κάποια επιτυχία και  προσέλαβε σύντομα ένα μεγάλο αριθμό φίλων του.
Δυστυχώς, τα κέρδη δεν ήταν αρκετά για να καλύψει το υψηλό κόστος των μισθών και η κακοδιαχείριση  των χρημάτων και με τα φορτία του χρέους, τελικά καταλήγει σε πτώχευση.
Ακόμα και η επιτυχία του κατέληξε σε αποτυχία. Σίγουρα αυτό θα μπορούσε να ήταν το τελικό μάθημα γι ‘αυτόν.
Αλλά όχι για τον Walter.
Μαζί με  τον αδελφό του συγκεντρώνουν κάποια χρήματα και αρχίζουν μια άλλη επιχείρηση. Δεν έχουν αρκετά χρήματα, έτσι  φέρνουν  έναν επενδυτή που ονομάζεται Μαρία.
Για άλλη μια φορά ο Walter βρήκε την επιτυχία και προσέλαβε ξανά πολλούς από τους φίλους. Ένα χρόνο αργότερα, η Μαρία παντρεύτηκε έναν άνδρα με το όνομα Charles, ο οποίος ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Walter. Είπε του Walter ότι αν δεν συμμορφωθεί με περιορισμούς του προϋπολογισμού θα έχανε τη χρηματοδότηση του για όλες πλέον τις επιτυχημένες παραγωγές του και όλους τους εργαζομένους του.
Ο Walter αρνήθηκε να ελέγχεται και για άλλη μια φορά ήταν μόνος του.
Μέχρι τώρα μπορεί να σκέπτεστε, γιατί δεν σταμάτησε την προσπάθεια ο Walter και να πάρει μια θέση εργασίας ως υπάλληλος πλέον; το επιχειρηματικό πνεύμα δεν φαίνεται να είναι στο αίμα σας, έτσι δεν είναι;
Ο Walter θα αρνηθεί αυτή τη σκέψη. Αυτή τη φορά ο Walter αποφάσισε να ξεκινήσει ένα είδος επιχείρησης κινουμένων σχεδίων. Κυριολεκτικά. Ο Walter έγινε η φωνή του Μίκυ Μάους.
Ίδρυσε την Walt Disney Company και άρχισε να παράγει επιπλέον χαρακτήρες οι οποίοι έχουν αγαπηθεί από τις εκατοντάδες των εκατομμυρίων των παιδιών, όπως ο Donald Duck, Goofy, Pluto, Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι και πολλά άλλα.
Η νοοτροπία του Walt δεν σταματά εκεί, φυσικά.
Σε μια πτήση προς το Σικάγο στα τέλη της δεκαετίας του ’40 σχεδίασε ιδέες για ένα λούνα παρκ, όπου οραματίστηκε τους υπαλλήλους του στον ελεύθερο τους χρόνο με τα παιδιά τους.
Ακόμα και ο αδελφός του Walt ο Roy σκέφτηκε ότι ήταν μια καταστροφική ιδέα και έπεισε το Συμβούλιο της εταιρείας να αποδοκιμάσουν τη χρηματοδότηση για την κατασκευή του.
Τι να κάνει ο Walt  τώρα; Η δική εταιρεία του δεν τον υποστηρίζει στην οικοδόμηση των ονείρων του; Όποια πόρτα κτυπούσε την έβρισκε κλειστή, καμία τράπεζα δεν τον χρηματοδοτούσε.
Λοιπόν, ο  Walt έχει μια νοοτροπία δημιουργίας ασταμάτητη.
Ο Walt βγήκε μόνος του και έβαλε τα χρήματα από τον εαυτό του, ενέπνευσε επίσης μια ειδική ομάδα που ονομάστηκε οραματιστές … κάτι που όλοι θα πρέπει να φιλοδοξούμε να είμαστε …  μαζί δημιούργησαν και άνοιξαν Το Ευτυχέστερο Μέρος Στην Γη την Κυριακή, 17 Ιουλίου του 1955.
Εντάξει, μπορείτε να δημιουργήσετε το πιο ευτυχισμένο μέρος του πλανήτη, το οποίο θα πρέπει να είναι αρκετό έτσι δεν είναι;
Όχι για έναν δημιουργό.
Στις αρχές του 1960 συλλαμβάνει την Walt Disney World του αυτή τη φορά.
Θα πρέπει να θυμόμαστε, τη δεκαετία του ’60, όπου το Μαγικό Βασίλειο υπάρχει σήμερα, δεν υπήρχε τίποτα εκεί, εννοώ τίποτα. Ο κόσμος της Disney, η Πειραματική Κοινότητα Πρωτότυπο του Αύριο, που είναι γνωστή ως EPCOT την είχε φανταστεί και κτίσει σε ένα  βάλτο σε μια περιοχή, όπου μόνο αλιγάτορες, υπήρχαν στο Ορλάντο, της Φλόριντας.
Το ταξίδι της ζωής του Walt Disney  έληξε στις 15 Δεκέμβρη του 1966, όταν ήταν 65 ετών, η δύναμη της σκέψης  του όμως ζει  μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με τις στατιστικές, οι ετήσιες ταμειακές ροές από ταινίες της Disney (μη συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων και ενοικίασης βίντεο) υπερβαίνει το $ 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Ο όμιλος Disney περιλαμβάνει λούνα παρκ στην Καλιφόρνια, Φλόριντα, το Τόκιο και το Παρίσι, 535 διεθνείς καταστήματα Disney, ομάδες του χόκεϊ και του μπέιζμπολ, μια σειρά από εφημερίδες και περιοδικά και ένα δίκτυο καλωδιακής τηλεόρασης.
Ο ετήσιος κύκλος εργασιών της κοινοπραξίας είναι $ 21 δισεκατομμύρια και η κεφαλαιοποίηση του χρηματιστηρίου είναι 42 δισεκατομμύρια δολάρια.
Καθόλου άσχημα για ένα φτωχό παιδί από το Σικάγο από οικογένεια μεταναστών εξοπλισμένο με μόνο ένα πράγμα, αλλά όπως μπορείτε να δείτε, το πιο σημαντικό, τα μεγάλα όνειρα, αυτή ηταν η πετυχημένη νοοτροπία του.

Όπως είπε ο ίδιος ο Walt,

“Όλα τα όνειρα μας μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, αν έχουμε το θάρρος να κυνηγήσουμε την επίτευξή τους.”

Αυτό θέλω να σας βοηθήσω να κάνετε, βρείτε το θάρρος να κυνηγήσετε τα όνειρά σας, τα ΜΕΓΑΛΑ όνειρά σας.

Χαράλαμπος Σολέας

Παρακαλώ μοιραστείτε, ποτέ δεν ξέρετε ποιου την ζωή μπορεί να αλλάξετε ….

Ευχαρίστως να απαντήσω σε όποια απορία ή ερώτηση σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο τηλέφωνο 70005750 ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας, όλες οι μορφές επικοινωνίας μαζί μου είναι άκρως εμπιστευτηκές.


Ο Χαράλαμπος Σολέας είναι πιστοποιημένος Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Νευρογλωσσικός Προγραμματιστής και Life Coach. Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Διπλωματούχων Υπνοθεραπευτών Κύπρου και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχολογικών Ερευνών Κύπρου. Συγγραφέας βιβλίων για Ύπνωση και προσωπική ανάπτυξη. Προσφέρει προγράμματα συμπληρωματικής θεραπείας για εξαρτήσεις όπως τσιγάρο, φαγητό κ.α. ενδυνάμωση του εγώ για αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, ενδυνάμωση της μνήμης, διαχείριση του άγχους και του στρες (εργασιακό, μαθησιακό κ.α.), εξάλειψη ανασφάλειας, ανησυχίας, φοβιών, βελτίωση σεξουαλικής ζωής και απαλλαγή από ψυχοσεξουαλικά προβλήματα  και σεμινάρια για προσωπική ανάπτυξη. Περισσότερες πληροφορίες για τα  συμπληρωματικά προγράμματα θεραπείας και τα επαγγελματικά μαθήματα τηλ. 70005750