Αυτοπειθαρχία.

 
 

Ως οπαδός της αυτοπειθαρχίας. Διδάσκω τους πελάτες μου πώς να την αποκτήσουν και τα οφέλη της. Σε αυτό το άρθρο σας δίνω μερικές ιδέες που είμαι σίγουρος θα σας φανούν χρήσιμες στην ζωή σας.

Τι είναι η αυτοπειθαρχία;

Αυτοπειθαρχία είναι η ικανότητα να κάνετε κάτι ασχέτως από την συναισθηματική σας κατάσταση. Φανταστείτε τι θα μπορούσατε να επιτύχετε εάν θα μπορούσατε απλά να πείτε στον εαυτό σας να κάνει κατευθείαν αυτά που εσείς πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο για σας. Φανταστείτε να μπορείτε να λέτε στον εαυτό σας ‘Είσαι υπέρβαρος, χάσε 20 κιλά’ χωρίς αυτοπειθαρχία αυτό θα ήταν αδύνατο, αλλά με αρκετή αυτοπειθαρχία σίγουρα θα το επιτύχετε. Το αποκορύφωμα της αυτοπειθαρχίας είναι όταν παίρνετε μια συνειδητή απόφαση και το υποσυνείδητο μυαλό σας να  κατευθύνει  το σώμα προς τα εκεί επιτυχαίνοντας αυτό που εσείς αποφασίσατε.

 Η αυτοπειθαρχία είναι ένα από τα πολλά εργαλεία προσωπικής ανάπτυξης που έχουμε στην διάθεση μας, είναι όμως ένα από τα ποιο σημαντικά μια και όλοι οι στόχοι για να εποπτευθούν την χρειάζονται.

 Οι πέντε πυλώνες της αυτοπειθαρχίας.

Οι πέντε πυλώνες της αυτοπειθαρχίας είναι οι εξής. Αποδοχή, Θέληση, Σκληρή Δουλειά, Εφαρμογή και Επιμονή. Κάθε ένας από αυτούς τους πυλώνες είναι από μόνος του ένα θέμα που μπορούμε να αναλύσουμε και να αναπτύξουμε.

 Εξασκήστε την αυτοπειθαρχία.

Η φιλοσοφία μου για το πώς να αποκτήσετε  αυτοπειθαρχία εξηγείτε καλύτερα με μια αναλογία. Η αυτοπειθαρχία είναι σαν ένα μυ, όσο περισσότερο τον εξασκείτε τόσο ποιο ισχυρός θα γίνει, όσο λιγότερο τον εξασκείτε τόσο αδύνατος θα γίνετε. Όπως ο καθένας από εμάς έχουμε διαφορετική μυϊκή δύναμη έτσι έχουμε και διάφορα επίπεδα αυτοπειθαρχίας. Όλοι έχουν κάποια, αν μπορείτε να κρατήσετε την αναπνοή σας για κάποια δευτερόλεπτα έχετε κάποια αυτοπειθαρχία.

 Ακριβώς όπως χρειάζεστε μυς για να κτίσετε μυς έτσι και με την αυτοπειθαρχία, χρειάζεστε αυτοπειθαρχία για να κτίσετε και να ενδυναμώσετε την αυτοπειθαρχία σας. Αυτό είναι ανάλογο με την χρήση  προοδευτικής προπόνησης για το κτίσιμο των μυών. Αυτό σημαίνει ότι αρχίζουμε με βάρη που είναι ποιο κοντά στις δυνάμεις μας, στα όρια μας, αρχίζουμε την προπόνηση μας με βάρη που μπορούμε να σηκώσουμε.

 Όμοια η βασική μέθοδος για την δημιουργία αυτοπειθαρχίας είναι να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις που μπορούμε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία και είναι κοντά στα όρια μας, αυτό δεν σημαίνει ότι αρχίζουμε με κάτι που πιστεύουμε ότι θα αποτύχουμε, αλλά ούτε και με κάτι που είναι στην ζώνη άνεσης μας και το καταφέρνουμε εύκολα, κανένας δεν μπορεί να ξεκινήσει προπόνηση με βάρη που δεν μπορεί να σηκώσει, αλλά και δεν θα το προσφέρει τίποτα αν σηκώνει ελαφριά για αυτόν βάρη που δεν τον εξασκούν καθόλου, νομίζω το πιάσατε το νόημα. Μην κάνετε το λάθος να πιέσετε πολύ τον εαυτό σας αλλά και ούτε το λάθος να τον κοροϊδεύετε με εύκολα για σας πράγματα.

 Η αυτοπειθαρχία θα σας βοηθήσει για να επιτύχετε κάθε στόχο σας, προσωπικό ή επαγγελματικό, απλός εξασκήστε την ώστε να σας εξυπηρετεί σε αυτά που εσείς θέλετε και συνεχίστε να την χρησιμοποιείτε για κάθε στόχο στην ζωή σας.

 Χαράλαμπος Σολέας

 

Παρακαλώ μοιραστείτε, ποτέ δεν ξέρετε ποιου την ζωή μπορεί να αλλάξετε ….

Ευχαρίστως να απαντήσω σε όποια απορία ή ερώτηση σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο τηλέφωνο 70005750 ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας, όλες οι μορφές επικοινωνίας μαζί μου είναι άκρως εμπιστευτηκές.


Ο Χαράλαμπος Σολέας είναι πιστοποιημένος Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Νευρογλωσσικός Προγραμματιστής και Life Coach. Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Διπλωματούχων Υπνοθεραπευτών Κύπρου και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχολογικών Ερευνών Κύπρου. Συγγραφέας βιβλίων για Ύπνωση και προσωπική ανάπτυξη. Προσφέρει προγράμματα συμπληρωματικής θεραπείας για εξαρτήσεις όπως τσιγάρο, φαγητό κ.α. ενδυνάμωση του εγώ για αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, ενδυνάμωση της μνήμης, διαχείριση του άγχους και του στρες (εργασιακό, μαθησιακό κ.α.), εξάλειψη ανασφάλειας, ανησυχίας, φοβιών, βελτίωση σεξουαλικής ζωής και απαλλαγή από ψυχοσεξουαλικά προβλήματα  και σεμινάρια για προσωπική ανάπτυξη. Περισσότερες πληροφορίες για τα  συμπληρωματικά προγράμματα θεραπείας και τα επαγγελματικά μαθήματα τηλ. 70005750