EnglishGreek

Τι είναι επιτυχία.

 
 

Πολλοί πελάτες όταν έρχονται για Συμβουλευτική και βοήθεια για να ξεπεράσουν κάποιο πρόβλημα στην ζωή τους δεν μπορούν να διευκρινίσουν τι θεωρούν αυτοί επιτυχία και αποτυχία. Ένας από τους βασικούς πυλώνες του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού είναι τα γλωσσικά ιδιώματα, αν δεν δώσουμε σωστή γλωσσική κατεύθυνση στο υποσυνείδητο νου μας, αυτός δεν μπορεί να μας οδηγήσει σε αυτό που εμείς θεωρούμε επιτυχία.

Γι’αυτό θέλω σε αυτό το άρθρο να σας δώσω τι είναι για τους ποιο πολλούς ανθρώπους επιτυχία και τι αποτυχία, αυτό δεν σημαίνει ότι το κάθε ένα από αυτά ‘πρέπει’ μα ισχύει και για σας, ο καθένας μας είναι διαφορετικός και επομένως διαφορετικές είναι και οι προτεραιότητες μας.

Ας τα δούμε ένα ένα τα κριτήρια της επιτυχίας:
1 . Επιτυχία είναι να ξέρετε ότι κάνατε πολύ καλή δουλειά όταν κλείνετε την πόρτα στο γραφείο σας, στο τέλος κάθε εργάσιμης ημέρας πριν πάτε στο σπίτι σας.
2 . Επιτυχία είναι να έχετε ένα σπίτι και ανθρώπους σε αυτό που αγαπάτε και σας αγαπούν σε αντάλλαγμα.
3 . Επιτυχία είναι να έχετε  οικονομική ασφάλεια για να εκπληρώσετε τις υποχρεώσεις σας κάθε μήνα και την γνώση ότι υπάρχει οικονομική ασφάλεια για την οικογένειά σας σε περίπτωση θανάτου σας .
4 . Μια πίστη που σας επιτρέπει να ξέρετε πού να στραφείτε, όταν φαίνεται να υπάρχει ένα πρόβλημα στο οποίο χρειάζεστε στήριξη.
5 . Επιτυχία είναι να  έχετε ενδιαφέροντα ή χόμπι που σας δίνουν χαρά και ευτυχία.
6 . Επιτυχία είναι να ξέρετε ποιοι είσαστε, και με ποιους είσαστε.
7 . Επιτυχία είναι να φροντίζετε τον εαυτό σας και να ξυπνάτε υγιείς κάθε μέρα.
8 . Επιτυχία είναι να σκεπάζεστε στο κρεβάτι σας στο τέλος της ημέρας και να συνειδητοποιείτε με ευγνωμοσύνη ότι ¨δεν γινόταν καλύτερα από αυτό που έκανα! «

Μπορείτε να δείτε από αυτή τη λίστα ότι η επιτυχία καθορίζεται από περισσότερους από ένα παράγοντες. Η Επιτυχία περιλαμβάνει ολόκληρο το είναι σας και αν αμελείτε μια πτυχή σας, αυτό θα περιορίσει την επιτυχία σας.

Τώρα , ας ρίξουμε μια ματιά στο τι δεν είναι η επιτυχία:
1 . Επιτυχία δεν είναι να λείπετε από το δείπνο με την οικογένεια σας αρκετές φορές την εβδομάδα, λόγω της υπερβολικής δουλειάς.
2 . Επιτυχία δεν είναι να πηγαίνετε στο σπίτι από τη δουλειά και να κάθεστε στην τηλεόραση με την σκέψη, » Μετά από την ημέρα που είχα, χρειάζομαι τον χώρο μου ! »
3 . Επιτυχία δεν είναι να προσπαθείτε να κάνετε περισσότερα χρήματα όταν έχετε ήδη περισσότερα χρήματα από ό, τι μπορείτε να ξοδέψετε.
4 . Επιτυχία δεν είναι να είστε με φίλους και να αγνοείτε αυτά ακούτε.
5 . Επιτυχία δεν είναι να δουλεύετε μόνο και να μην διασκεδάζετε.
6 . Επιτυχία δεν είναι να είστε τόσο απασχολημένοι που να ζείτε με ανθυγιεινά φαγητά, που σερβίρονται μέσα από μικρά παράθυρα.
7 . Επιτυχία δεν είναι να δαπανάτε την ψυχική σας ενέργεια για να ανησυχείτε για τους λογαριασμούς τέλος του μήνα, αν θα είστε στο σπίτι στην ώρα σας, για την υγεία σας κ.τ.λ.

Όπως καταλαβαίνετε η επιτυχία έχει πολλούς παράγοντες, αποφασίστε τώρα τι είναι επιτυχία για σας και υιοθετείστε όσα ποιο πολλά από τα κριτήρια επιτυχίας. Αν βρίσκετε τον εαυτό σας να ανήκετε στην δεύτερη ομάδα τις μη επιτυχίας, τότε σίγουρα ο Χαράλαμπος Σολέας μπορεί να σας βοηθήσει για να αποκτήσετε την δική σας επιτυχία.

Χαράλαμπος Σολέας

 

Παρακαλώ μοιραστείτε, ποτέ δεν ξέρετε ποιου την ζωή μπορεί να αλλάξετε ….

Ευχαρίστως να απαντήσω σε όποια απορία ή ερώτηση σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο τηλέφωνο 70005750 ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας, όλες οι μορφές επικοινωνίας μαζί μου είναι άκρως εμπιστευτηκές.


Ο Χαράλαμπος Σολέας είναι πιστοποιημένος Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Νευρογλωσσικός Προγραμματιστής και Life Coach. Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Διπλωματούχων Υπνοθεραπευτών Κύπρου και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχολογικών Ερευνών Κύπρου. Συγγραφέας βιβλίων για Ύπνωση και προσωπική ανάπτυξη. Προσφέρει προγράμματα συμπληρωματικής θεραπείας για εξαρτήσεις όπως τσιγάρο, φαγητό κ.α. ενδυνάμωση του εγώ για αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, ενδυνάμωση της μνήμης, διαχείριση του άγχους και του στρες (εργασιακό, μαθησιακό κ.α.), εξάλειψη ανασφάλειας, ανησυχίας, φοβιών, βελτίωση σεξουαλικής ζωής και απαλλαγή από ψυχοσεξουαλικά προβλήματα  και σεμινάρια για προσωπική ανάπτυξη. Περισσότερες πληροφορίες για τα  συμπληρωματικά προγράμματα θεραπείας και τα επαγγελματικά μαθήματα τηλ. 70005750