Τί είναι επιτυχία;

 
 

Πολλοί πελάτες, όταν έρχονται για Συμβουλευτική και βοήθεια για να ξεπεράσουν κάποιο πρόβλημα στη ζωή τους, δεν μπορούν να διευκρινίσουν τί θεωρούν επιτυχία και τί αποτυχία. Ένας από τους βασικούς πυλώνες του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού είναι τα γλωσσικά ιδιώματα. Αν δεν δώσουμε σωστή γλωσσική κατεύθυνση στο υποσυνείδητό μας, δεν μπορεί να μας οδηγήσει σε αυτό που εμείς θεωρούμε επιτυχία.

Γι’ αυτό θέλω, σε αυτό το άρθρο, να σας δώσω τί είναι για τους πιο πολλούς ανθρώπους επιτυχία και τί αποτυχία. Αυτό δε σημαίνει ότι κάθε ένα από αυτά πρέπει να ισχύει και για εσάς. Ο καθένας μας είναι διαφορετικός και επομένως, διαφορετικές είναι και οι προτεραιότητες μας.

Ας δούμε ένα-ένα τα κριτήρια της επιτυχίας:
1 . Επιτυχία είναι να ξέρετε ότι κάνατε πολύ καλή δουλειά όταν κλείνετε την πόρτα στο γραφείο σας στο τέλος κάθε εργάσιμης ημέρας, πριν πάτε στο σπίτι σας.
2 . Επιτυχία είναι να έχετε ένα σπίτι και ανθρώπους σε αυτό, που αγαπάτε και σας αγαπούν σε αντάλλαγμα.
3 . Επιτυχία είναι να έχετε  οικονομική ασφάλεια για να εκπληρώσετε τις υποχρεώσεις σας κάθε μήνα και την γνώση ότι υπάρχει οικονομική ασφάλεια για την οικογένειά σας σε περίπτωση θανάτου σας .
4 . Μια πίστη που σας επιτρέπει να ξέρετε πού να στραφείτε, όταν φαίνεται να υπάρχει ένα πρόβλημα στο οποίο χρειάζεστε στήριξη.
5 . Επιτυχία είναι να  έχετε ενδιαφέροντα ή χόμπι που σας δίνουν χαρά και ευτυχία.
6 . Επιτυχία είναι να ξέρετε ποιοι είσαστε, και με ποιους είσαστε.
7 . Επιτυχία είναι να φροντίζετε τον εαυτό σας και να ξυπνάτε υγιείς κάθε μέρα.
8 . Επιτυχία είναι να σκεπάζεστε στο κρεβάτι σας στο τέλος της ημέρας και να συνειδητοποιείτε με ευγνωμοσύνη ότι “δε γινόταν καλύτερα από αυτό που έκανα!”

Μπορείτε να δείτε από αυτή τη λίστα ότι η επιτυχία καθορίζεται από περισσότερους από ένα παράγοντες. Η επιτυχία περιλαμβάνει ολόκληρο το είναι σας και αν αμελείτε μια πτυχή σας, αυτό θα περιορίσει την επιτυχία σας.

Τώρα, ας ρίξουμε μια ματιά στο τί δεν είναι επιτυχία:
1 . Επιτυχία δεν είναι να λείπετε από το δείπνο με την οικογένεια σας αρκετές φορές την εβδομάδα, λόγω της υπερβολικής δουλειάς.
2 . Επιτυχία δεν είναι να πηγαίνετε στο σπίτι από τη δουλειά και να κάθεστε στην τηλεόραση με την σκέψη “Μετά από την ημέρα που είχα, χρειάζομαι το χώρο μου!”
3 . Επιτυχία δεν είναι να προσπαθείτε να κάνετε περισσότερα χρήματα όταν έχετε ήδη περισσότερα χρήματα από ό, τι μπορείτε να ξοδέψετε.
4 . Επιτυχία δεν είναι να είστε με φίλους και να αγνοείτε αυτά που ακούτε.
5 . Επιτυχία δεν είναι να δουλεύετε μόνο και να μην διασκεδάζετε.
6 . Επιτυχία δεν είναι να είστε τόσο απασχολημένοι, που να ζείτε με ανθυγιεινά φαγητά που σερβίρονται μέσα από μικρά παράθυρα.
7 . Επιτυχία δεν είναι να δαπανάτε την ψυχική σας ενέργεια για να ανησυχείτε για τους λογαριασμούς τέλος του μήνα, αν θα είστε στο σπίτι στην ώρα σας, για την υγεία σας κ.τ.λ.

Όπως καταλαβαίνετε η επιτυχία έχει πολλούς παράγοντες. Αποφασίστε τώρα, τί είναι επιτυχία για εσάς και υιοθετείστε όσα πιο πολλά από τα κριτήριά της. Αν βρίσκετε τον εαυτό σας να ανήκει στη δεύτερη ομάδα, της μη επιτυχίας, τότε σίγουρα ο Χαράλαμπος Σολέας μπορεί να σας βοηθήσει για να αποκτήσετε την δική σας επιτυχία!

Χαράλαμπος Σολέας

Παρακαλώ μοιραστείτε! Ποτέ δε ξέρετε ποιου τη ζωή μπορεί να αλλάξετε!

Ευχαρίστως να απαντήσω σε όποια απορία ή ερώτησή σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο τηλέφωνο 7000 5750, ή να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας. Όλες οι μορφές επικοινωνίας μαζί μου είναι άκρως εμπιστευτικές.


Ο Χαράλαμπος Σολέας είναι πιστοποιημένος Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Νευρογλωσσικός Προγραμματιστής και Life Coach. Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Διπλωματούχων Υπνοθεραπευτών Κύπρου και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχολογικών Ερευνών Κύπρου. Συγγραφέας βιβλίων για Ύπνωση και προσωπική ανάπτυξη. Προσφέρει προγράμματα συμπληρωματικής θεραπείας για εξαρτήσεις όπως τσιγάρο, φαγητό κ.α. ενδυνάμωση του εγώ για αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, ενδυνάμωση της μνήμης, διαχείριση του άγχους και του στρες (εργασιακό, μαθησιακό κ.α.), εξάλειψη ανασφάλειας, ανησυχίας, φοβιών, βελτίωση σεξουαλικής ζωής και απαλλαγή από ψυχοσεξουαλικά προβλήματα  και σεμινάρια για προσωπική ανάπτυξη. Περισσότερες πληροφορίες για τα  συμπληρωματικά προγράμματα θεραπείας και τα επαγγελματικά μαθήματα τηλ. 70005750