Πώς να γίνετε πιο έξυπνοι; 15 αποτελεσματικοί τρόποι.

 
 

Πώς να γίνετε πιο έξυπνοι; 15 αποτελεσματικοί τρόποι.

Συντάχθηκε από τον Χαράλαμπο Σολέα την  20η του Μάη του 2014

Ο εγκέφαλός σας χρειάζεται άσκηση , όπως ακριβώς και οι μύες σας. Αν τον χρησιμοποιείτε συχνά και να το κάνετε με τον σωστό τρόπο, θα γίνετε πιο έξυπνοι, θα εστιάζετε καλύτερα στους στόχους και στις εργασίες σας. Ωστόσο , αν χρησιμοποιείτε σπάνια το μυαλό σας  ή ακόμα χειρότερα, παίρνετε κάποια φάρμακα ή αλκοόλ , η ικανότητά σας να σκέφτεστε και να μαθαίνετε, θα χειροτερεύει.

Εδώ είναι 15 αποτελεσματικοί τρόποι για να εκπαιδεύσετε  τον εγκέφαλό σας και να γίνετε πιο έξυπνοι.
15 συμβουλές για να γίνετε  πιο έξυπνοι:

1 . Ζωγραφίστε  και γράψτε.
Αν σκέπτεστε για ένα πρόβλημα και ταυτόχρονα ζωγραφίζετε ή γράφετε κάτι , αυτό θα αυξήσει την συγκέντρωση σας και θα βελτιώσετε τη μνήμη σας .

2 . Σωματική δραστηριότητα:
Ξεκινήστε τη μέρα σας με σωματικές ασκήσεις . Θα βελτιώσουν  την κυκλοφορία του αίματος σας . Ως αποτέλεσμα , θα είστε σε θέση να σκεφτείτε καθαρά , θα είναι ευκολότερο να εστιάσετε και να κάνετε οποιαδήποτε εργασία .

3 . Υγιή ύπνο:
Η έλλειψη ύπνου έχει μια πολύ αρνητική επίδραση στη διαύγεια του νου σας . Προσπαθήστε να πηγαίνετε για ύπνο νωρίς και να ξυπνάτε πρωί, μην κοιμάστε περισσότερο από 8 ώρες και αυτό θα ωφελήσει το μυαλό σας , μπορώ να σας διαβεβαιώσω για αυτό.

4 . Επικοινωνήστε:
Επικοινωνήστε με άλλους ανθρώπους , ενδιαφερθείτε για τη ζωή τους ,  αποφύγετε το αίσθημα της μοναξιάς . Η μοναξιά δεν έχει μόνο μια κακή επίδραση στις νοητικές ικανότητές σας , αλλά οδηγεί επίσης σε πρόωρο θάνατο .

5 . Μάθετε ξένες γλώσσες:
Η εκμάθηση ξένων γλωσσών δίνει σε ένα πρόσωπο πολλά οφέλη και δυνατότητες , μεταξύ των οποίων είναι η βελτίωση της μνήμης.

6 . Σταματήστε και σκεφτείτε για μια στιγμή:
Συχνά στην ζωές μας είμαστε τόσο απασχολημένοι που δεν έχουμε χρόνο ακόμα και για να καθίσουμε απλά και να διαλογιστούμε χωρίς διακοπή . Αν αφιερώσετε αρκετό χρόνο στο διαλογισμό αυτό θα σας επιτρέψει να οργανώσετε τις σκέψεις σας, να δώστε προτεραιότητες, να αναπτύξετε σχέδια δράσης , κλπ.

7 . Παίξτε σκάκι:
Παίζοντας σκάκι ή άλλα παιχνίδια που διεγείρουν το μυαλό, μπορεί πραγματικά να γίνετε πιο έξυπνοι.

8 . Διατροφή:
Φάτε τροφές που βελτιώνουν τη μνήμη σας.  Όπως είναι τα καρύδια , τα ψάρια , σπόροι κολοκύθας , σπανάκι, κ.λπ.

9 . Ακούστε κλασική μουσική:
Άλλα είδη μουσικής θα δώσουν μια ουδέτερη ή ακόμα και αρνητική επίδραση . Ο Μότσαρτ συνιστάται για τις έγκυες γυναίκες ώστε τα μωρά τους να γεννηθούν εξυπνότερα .

10 . Ξεκινήστε ένα ημερολόγιο:
Γράψτε εκεί σχετικά με τα γεγονότα της ημέρας , θα μάθετε όχι μόνο να εκφράζετε  τις σκέψεις σας , αλλά θα σκέφτεστε συνεχώς για νέα θέματα.

11 . Πίνετε νερό κάθε 2 ώρες:
Ο εγκέφαλός σας χρειάζεται νερό για την κανονική λειτουργία  του, γι ‘αυτό προσπαθήστε να πίνετε ένα ποτήρι νερό κάθε 2 ώρες , όχι τσάι, καφέ .η αναψυκτικά, μόνο καθαρό νερό .

12 .Να  διαβάζετε  συχνά:
Διαβάστε πολύπλοκα  και ασυνήθιστα βιβλία ή άρθρα . Θα βελτιώσετε όχι μόνο το λεξιλόγιό σας , αλλά θα εκπαιδεύσετε επίσης τον εγκέφαλό σας και έτσι θα γίνετε πιο έξυπνοι.

13 . Πιστέψτε στον εαυτό σας:
Οι πεποιθήσεις έχουν μεγάλη επίδραση στις γνωστικές σας ικανότητες. Να είστε αισιόδοξοι και να πιστεύετε στον εαυτό σας.

14 . Μην πίνετε αλκοόλ:
Είναι προφανές, η συστηματική κατανάλωση αλκοόλ καταστρέφει τον ιππόκαμπο – ένα μέρος του ανθρώπινου εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για τη μνήμη και τον προσανατολισμό στο χώρο. Η  καταστροφή του μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε νόσο του Alzheimer.

15 . Λύστε σταυρόλεξα και πάζλ:
Διαφορετικά είδη πάζλ λογικής θα σας βοηθήσουν να γίνετε πιο έξυπνοι , να σκέπτεστε πιο καθαρά και να εκπαιδεύσετε το μυαλό σας . Έτσι , δοκιμάστε το όταν έχετε κάποια επιπλέον λεπτά .

Και το τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό , αφήστε το μυαλό σας να ξεκουραστεί. Προσπαθήστε να χαλαρώσετε και να αποφύγετε  την ψυχική υπερφόρτωση , σε άλλη περίπτωση , θα έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα στο μυαλό σας και δεν θα σας αφήσει να γίνει πιο έξυπνοι .

Καλή τύχη!

Χαράλαμπος Σολέας

Παρακαλώ μοιραστείτε, ποτέ δεν ξέρετε ποιου την ζωή μπορεί να αλλάξετε ….

Ευχαρίστως να απαντήσω σε όποια απορία ή ερώτηση σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο τηλέφωνο 70005750 ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας, όλες οι μορφές επικοινωνίας μαζί μου είναι άκρως εμπιστευτηκές.


Ο Χαράλαμπος Σολέας είναι πιστοποιημένος Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Νευρογλωσσικός Προγραμματιστής και Life Coach. Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Διπλωματούχων Υπνοθεραπευτών Κύπρου και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχολογικών Ερευνών Κύπρου. Συγγραφέας βιβλίων για Ύπνωση και προσωπική ανάπτυξη. Προσφέρει προγράμματα συμπληρωματικής θεραπείας για εξαρτήσεις όπως τσιγάρο, φαγητό κ.α. ενδυνάμωση του εγώ για αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, ενδυνάμωση της μνήμης, διαχείριση του άγχους και του στρες (εργασιακό, μαθησιακό κ.α.), εξάλειψη ανασφάλειας, ανησυχίας, φοβιών, βελτίωση σεξουαλικής ζωής και απαλλαγή από ψυχοσεξουαλικά προβλήματα  και σεμινάρια για προσωπική ανάπτυξη. Περισσότερες πληροφορίες για τα  συμπληρωματικά προγράμματα θεραπείας και τα επαγγελματικά μαθήματα τηλ. 70005750