Μπορείτε να κάνετε κάποιον να σας συμπαθήσει 1

 
 

Σε αντίθεση με κάποιες πεποιθήσεις σχετικά με τον Νεύρο Γλωσσικό Προγραμματισμό, αυτός δεν είναι ακριβώς το μαγικό εργαλείο χειραγώγησης που ορισμένοι από εμάς θα ήθελαν να είναι.

Το να κάνουμε ένα άλλο άτομο να αισθάνεται με έναν ορισμένο τρόπο, χωρίς τη συνεργασία του είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο. Δεν ξέρω αν είχατε ποτέ την εμπειρία του να συνεργάζεστε με κάποιον που να ήταν αποφασισμένος να αποδείξει ότι αυτό που λέτε είναι λάθος και να επιμένει σε αυτό – η έλλειψη της συμμετοχής του και της συνεργασίας του μπορεί να κάνει τη δουλειά σας πολύ πιο δύσκολη – αυτό το αντιμετωπίζουμε συχνά στην Συμβουλευτική Ζωής.

Από την άλλη πλευρά, αν κάποιος συνεργάζεται μαζί μου, συμμετέχει στην διαδικασία , ο Ν.Γ.Π. μπορεί να κάνει θαύματα για αυτόν. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που συχνά τονίζω τη σημασία της θεραπευτικής σχέσης.

Ένας από τους πολλούς τρόπους για να ξεκινήσετε τη δημιουργία μιας σχέσης είναι να ορίσετε μια “νιώθω καλά” σύνδεση που να συνδέεται κάθε φορά που θα βλέπει εσάς. Με άλλα λόγια – να τους βοηθήσετε να σας συμπαθήσουν.

Κάντε κάποιον ευτυχισμένο !
Στο επίκεντρο του ΝΓΠ, επιδιώκουμε να επηρεάσουμε συναισθήματα και  συμπεριφορές – τα δικά μας και των άλλων ανθρώπων. Ενώ έχουμε μεγάλο έλεγχο στα δικά μας συναισθήματά, έχουμε λιγότερο ή περισσότερο έλεγχο πάνω στα συναισθήματα ενός άλλου ατόμου από ότι νομίζουμε συχνά. Από την μία πλευρά, κάθε άτομο είναι πλήρως υπεύθυνο για τα δικά του συναισθήματα  και το κάνουν αυτό με τις δικές τους εσωτερικές αντιδράσεις σε ερεθίσματα. Πράγμα που σημαίνει ότι χωρίς να επηρεάσουμε την εσωτερική τους αντίδραση , δεν έχουμε απολύτως κανένα έλεγχο για το πώς νιώθει κάποιος άλλος. Από την άλλη πλευρά, σκόπιμα ( και με επιτυχία ) μπορούμε να προκαλέσουμε μια εσωτερική αντίδραση σε κάποιον άλλο, και θα έχουμε πράγματι επηρεάσει το πώς αισθάνεται εκείνη την στιγμή.

Είτε θέλετε να γίνετε πιο άνετοι κοινωνικά, κάνοντας μια σχέση πιο θετική, είτε δημιουργείτε μια θετική θεραπευτική εμπειρία , μπορεί κανείς να θέσει το στάδιο για την επιτυχία με το να συνδέσει θετικά συναισθήματα για την ίδια την παρουσία του.

Στον ΝΓΠ, το να δημιουργήσουμε μια σύνδεση μπορεί να φαίνεται κάπως σχολαστική διαδικασία – τουλάχιστον , έτσι νομίζουν κάποιοι στην αρχή . Μπορείτε να δημιουργήσετε σύνδεση με κάτι που θα λέτε ή ακόμα και χρησιμοποιώντας το περιβάλλον που βρίσκεστε κάθε  μορφή σύνδεσης μπορεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματική και επιτυχής.

Μάθετε πώς να δημιουργήσετε θετικές συνδέσεις προς εσάς στο επόμενο άρθρο μου.

Χαράλαμπος Σολέας

Παρακαλώ μοιραστείτε, ποτέ δεν ξέρετε ποιου την ζωή μπορεί να αλλάξετε ….

Ευχαρίστως να απαντήσω σε όποια απορία ή ερώτηση σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο τηλέφωνο 70005750 ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας, όλες οι μορφές επικοινωνίας μαζί μου είναι άκρως εμπιστευτηκές.


Ο Χαράλαμπος Σολέας είναι πιστοποιημένος Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Νευρογλωσσικός Προγραμματιστής και Life Coach. Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Διπλωματούχων Υπνοθεραπευτών Κύπρου και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχολογικών Ερευνών Κύπρου. Συγγραφέας βιβλίων για Ύπνωση και προσωπική ανάπτυξη. Προσφέρει προγράμματα συμπληρωματικής θεραπείας για εξαρτήσεις όπως τσιγάρο, φαγητό κ.α. ενδυνάμωση του εγώ για αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, ενδυνάμωση της μνήμης, διαχείριση του άγχους και του στρες (εργασιακό, μαθησιακό κ.α.), εξάλειψη ανασφάλειας, ανησυχίας, φοβιών, βελτίωση σεξουαλικής ζωής και απαλλαγή από ψυχοσεξουαλικά προβλήματα  και σεμινάρια για προσωπική ανάπτυξη. Περισσότερες πληροφορίες για τα  συμπληρωματικά προγράμματα θεραπείας και τα επαγγελματικά μαθήματα τηλ. 70005750