Μπορείτε να κάνετε κάποιον να σας συμπαθήσει 2

 
 

5  Συμβουλές για σύνδεση θετικών συναισθημάτων στην παρουσία σας.

1. Υποδεχθείτε το πρόσωπο με ένα γνήσιο χαμόγελο – επικοινωνία χωρίς λέξεις, πως νιώθετε ευχάριστα που τον βλέπετε. Φαίνεται σαν να μην έχει σχέση, το ξέρω , αλλά έχει πολλά να κάνει αυτό με τον τρόπο που δουλεύει το μυαλό μας. Το χαμόγελό σας ( αν είναι πραγματικό ) στέλνει ευτυχισμένα σήματα στον εγκέφαλό σας … και οι περισσότεροι άνθρωποι θα επιστρέψου το χαμόγελο , στέλνοντας ανάλογα σήματα στα δικά τους μυαλά. Με ή χωρίς συνοδευτική χειραψία ή αγκαλιά ( κατά περίπτωση ), έχετε ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία σύνδεσης του εαυτού σας με θετικά συναισθήματα για το άλλο άτομο.

2. Προσφέρετε κάτι μέσα στις πρώτες στιγμές – νερό , ένα φλιτζάνι τσάι, ένα μαξιλάρι για να καθίσει πιο άνετα, μια κουβέρτα, φαγητό, ένα λουλούδι, ένα στυλό και χαρτί … η λίστα με το τι θα μπορούσατε να “δώσετε” είναι ατελείωτη και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη σχέση. Ένα φιλί και μια μπύρα μπορεί να είναι ακατάλληλα για τον πελάτη σας , αλλά θα ήταν μια τέλεια προσφορά από μια γυναίκα για τον σύζυγό της. Όταν τους προσφέρετε κάτι, θα το πάρουν συνήθως – και στη συνέχεια θα αρχίσουν να το συνδέουν αυτό με ευγνωμοσύνη και όμορφα συναισθήματα κάθε φορά που σας συναντούν.

3. Να είστε προσεκτικοί – παρατηρήστε τους, παρατηρήστε τις ανάγκες τους. Είναι το φως είναι πολύ έντονο για αυτούς ή το κάθισμα πολύ μαλακό; Μην είστε υπερβολικά κολακευτικοί, αλλά δώστε προσοχή. Αν είναι κάποιος με τον οποίο είστε εξοικειωμένοι, υπάρχει κάτι καινούργιο σε αυτούς; Με έναν νέο πελάτη ή γνωριμία, παρατηρήσετε κάτι που πραγματικά σας αρέσει και κάντε τους μια απλή και γνήσια φιλοφρόνηση. Τα χρώματα της γραβάτας του, τα σκουλαρίκια της, τα παπούτσια που φορεί, ακόμα και το χρώμα των ματιών τους. Δεν έχει σημασία τι είναι, εφ ‘όσον είναι γνήσιο. Μπορείτε απλά να δείξετε ότι δίνετε προσοχή – να τους δείτε και να τους παρατηρήσετε. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι αυτό το κάνουμε όταν θα δώσουμε ένα κομπλιμέντο (το οποίο είναι καλό να γίνετε, όταν είναι γνήσιο). Ωστόσο , το σημαντικό στοιχείο εδώ είναι να δημιουργήσετε ένα συναίσθημα- που έχει σημασία προς εσάς. Έτσι, όταν αυτό το πρόσωπο σας βλέπει, να έχει ένα θετικό συναίσθημα που να σχετίζεται με σας.

4. Ρωτήστε τους μια ερώτηση που εγγυημένα η απάντηση είναι θετική- Αυτό μπορεί να ακούγεται δύσκολο, αλλά είναι πολύ απλό και γίνεται ευκολότερο με την πρακτική. Μια θετική απάντηση σημαίνει ότι απλά θέλετε να δημιουργήσετε ένα συναίσθημα που θέλετε να αισθάνονται. Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί με χιούμορ, ή ρωτώντας για κάτι που γνωρίζετε (π.χ. το να ζητήσετε από μια γιαγιά να καυχηθεί για τα εγγόνια της ή από ένα γνωστό οπαδό του ποδοσφαίρου σχετικά με την τελευταία νίκη της ομάδας του). Αν είστε με κάποιον για πρώτη φορά , μπορείτε να το κρατήσετε πολύ απλό . Ρωτήστε τον αν θα ήθελε να καθίσει, δείχνοντας του την καρέκλα που θέλετε να καθίσει. Με αυτό ξεκινάτε την σχέση με τις προτάσεις σας, είναι σχεδόν πάντα σίγουρο ότι θα συμφωνήσει στο επόμενο που θα προτείνετε (ποτό, φαγητό κ.τ.λ.) το οποίο θα προσθέσει ένα ακόμη επίπεδο στην σύνδεση σας.

5. Να είστε σκόπιμοι στην τεχνική σύνδεσης σας – να διασφαλίζετε ότι όλα αυτά τα καλά συναισθήματα δείχνουν ΕΣΑΣ. Δείξτε τον εαυτό σας, ενώ αισθάνονται καλά . Αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Αν παρατηρήσετε ότι έχουν δημιουργηθεί καλά συναισθήματα σε αυτόν – δείξετε τον εαυτό σας! Ή ίσως έχετε ένα κόσμημα που φοράτε και το αγγίζετε κάθε φορά που αυτός χαμόγελα και νιώθει ωραία. Μπορεί να είναι κάτι που να μπορείτε να αισθάνεστε άνετα με αυτό και στη συνέχεια να το κάνετε όσο πιο συχνά μπορείτε και μόνο όταν αισθάνεται καλά. Εφ ‘όσον μπορείτε να το κρατήσετε ανεπαίσθητο, δεν θα είναι συνειδητή αυτή η επίγνωση στην χειρονομία, αλλά το υποσυνείδητο μυαλό του θα σας συνδέσει εσάς με τα καλά συναισθήματα που αυτός αισθάνεται.

Να θυμάστε ότι οι συνδέσεις είναι παντού γύρω μας – στις μυρωδιές της άνοιξης , η γεύση του αγαπημένου ποτού ή παγωτού, το χρώμα των μαλλιών ενός ατόμου, ο ήχος της καμπάνας της εκκλησίας ή η αίσθηση ενός συγκεκριμένου υφάσματος . Κάθε άτομο μπορεί να είναι μια πολύ ισχυρή σύνδεση για κάποιον άλλο (είτε θετική ή αρνητική) και με το να είμαστε ενήμεροι για αυτό μπορούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να αισθάνονται καλά μόνο με το να είναι γύρω μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις συνδέσεις σε κάποιο από τα σεμινάρια – εργαστήρια που προσφέρουμε.

Παρακαλώ μοιραστείτε, ποτέ δεν ξέρετε ποιου την ζωή μπορεί να αλλάξετε ….

Ευχαρίστως να απαντήσω σε όποια απορία ή ερώτηση σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο τηλέφωνο 70005750 ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας, όλες οι μορφές επικοινωνίας μαζί μου είναι άκρως εμπιστευτηκές.


Ο Χαράλαμπος Σολέας είναι πιστοποιημένος Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Νευρογλωσσικός Προγραμματιστής και Life Coach. Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Διπλωματούχων Υπνοθεραπευτών Κύπρου και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχολογικών Ερευνών Κύπρου. Συγγραφέας βιβλίων για Ύπνωση και προσωπική ανάπτυξη. Προσφέρει προγράμματα συμπληρωματικής θεραπείας για εξαρτήσεις όπως τσιγάρο, φαγητό κ.α. ενδυνάμωση του εγώ για αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, ενδυνάμωση της μνήμης, διαχείριση του άγχους και του στρες (εργασιακό, μαθησιακό κ.α.), εξάλειψη ανασφάλειας, ανησυχίας, φοβιών, βελτίωση σεξουαλικής ζωής και απαλλαγή από ψυχοσεξουαλικά προβλήματα  και σεμινάρια για προσωπική ανάπτυξη. Περισσότερες πληροφορίες για τα  συμπληρωματικά προγράμματα θεραπείας και τα επαγγελματικά μαθήματα τηλ. 70005750