Πώς να μάθετε μέσα από τα λάθη σας – 10 εύκολα βήματα

 
 

Συντάχθηκε από τον Χαράλαμπο Σολέα στις 4 Οκτωβρίου του 2014

“Ο φοίνικας πρέπει να καεί για να αναστηθεί.”

Δεν υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο που να μην έχουν κάνει λάθη στη ζωή τους. Γι ‘αυτό η ικανότητα να μαθαίνετε από τα λάθη σας είναι πολύτιμη. Αν μπορείτε να βελτιώσετε τη δική σας συμπεριφορά και να μαθαίνετε από τις αποτυχίες σας, τότε είστε άξιοι θαυμασμού.

Ωστόσο, η ικανότητα να μαθαίνετε από τα λάθη σας δεν είναι εύκολη και για κάποιους ανθρώπους είναι απλά αδύνατο. Γι ‘αυτό εδώ θα σας παρέχω αρκετές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μεταμορφώσετε την όποια αποτυχία σας σε επιτυχία.

Όσον αφορά να κάνετε την αποτυχία σε επιτυχία χρειάζεται:

1. Συγχωρήστε τον εαυτό σας
Η αδυναμία σας να συγχωρήσετε τόσο τον εαυτό σας όσο και τους άλλους, δημιουργεί ένα εμπόδιο για την πνευματική και διανοητική σας ανάπτυξη. Γι ‘αυτό θα πρέπει να συγχωρήσετε τον εαυτό σας για τις αποτυχίες σας και να δείτε τα λάθη σας μόνο σαν ευκαιρία για να αναπτύξετε την προσωπικότητά σας και να κερδίσετε την επιτυχία.

2. Μην είστε τελειομανής
Εάν ζείτε με τον συνεχή φόβο του να μην κάνετε λάθη, θα περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής σας να μην κάνετε απολύτως τίποτα. Δεν θα πάθετε κάποια βλάβη αν κάνετε λάθη, είναι απλώς αναπόσπαστο μέρος της ανάπτυξης σας.

3. Μείνετε ήρεμοι
Μην είστε πάρα πολύ συναισθηματικοί! Διατηρήστε την ψυχραιμία σας σε κάθε κατάσταση της ζωής και αυτό θα σας επιτρέψει να αναλύετε το κάθε πρόβλημα με νηφαλιότητα και να παίρνετε ποιο σωστές σημαντικές αποφάσεις.

4. Επικεντρωθείτε στην αιτία.
Μην επικεντρωθείτε στο ίδιο το λάθος. Καλύτερα να εστιάσετε στους λόγους για αυτό το λάθος, δηλαδή σχετικά με τη διαδικασία που προκάλεσε την αποτυχία αυτή.

5. Μη δίνετε προσοχή στην άδικη κριτική
Μερικές φορές οι άνθρωποι είναι τόσο ευαίσθητοι για την κριτική που αντί να μάθουν κάτι από αυτήν, πάνε και κάνουν όλο και περισσότερα λάθη. Εκτός αυτού, αν η κριτική είναι παράλογη και εντελώς άδικη, δεν θα πρέπει να σκεφτείτε ότι αυτό είναι εξαιτίας δικού σας λάθους. Όλοι οι μεγάλοι άνδρες ήταν σε θέση να παραδεχτούν τα λάθη τους, να αντιδρούν ήρεμα σε λογικές κριτικές και να αγνοούν την άδικη κριτική.

6. Μην είστε τεμπέληδες
Δεν γίνεται να είστε τεμπέληδες, αν θέλετε να πετύχετε. Μόνο οι ηλίθιοι άνθρωποι δεν κάνουν λάθη, γιατί όλη η ζωή τους είναι μια μη αναστρέψιμη βλακεία έτσι και αλλιώς. Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσετε τα λάθη σας στο χρόνο και να προσπαθήσετε να μην τα κάνετε ξανά στο μέλλον.

7. Δείτε τις επιλογές σας
Συχνά χρησιμοποιείτε ένα τρόπο, όμως, πάντα υπάρχει και ένας άλλος, και ίσως αυτό να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Ωστόσο, αυτό ίσως να μπορεί να γίνει κατανοητό παρά μόνο μετά από πολλά χρόνια. Πολλές καταστάσεις της ζωής αργότερα φαίνονται γελοίες και αναγνωρίζετε ότι υπήρχε εναλλακτική λύση, απλά δεν την προσέξατε τότε για κάποιο λόγο.

8. Μην χάνετε το χρόνο σας προσπαθώντας να δικαιολογήσετε τα λάθη
Καλύτερα να παραδεχτείτε το λάθος σας, να το αποδεχτείτε και να προσπαθήσετε να μάθετε από αυτό. Αν το κάνετε αυτό θα είναι μια μεγάλη επιτυχία για σας.

9. Οι αποτυχίες σας είναι τα μαθήματα σας
Αυτή θα πρέπει να είναι αρχή στην ζωή σας. Με τη βοήθεια των δικών σας λαθών μπορείτε να αποκτήσετε σοφία και την επιτάχυνση της αυτό-βελτίωσης σας. Λάθη σε σχέση με την ανάληψη κινδύνων είναι η βάση της επιτυχίας.

10. Να είστε αισιόδοξοι
Αν κάτι πάει στραβά, μην μπαίνετε σε απόγνωση. Τα πάντα είναι προσωρινά. Να αποδέχεστε πάντα αυτό που συμβαίνει, χρησιμοποιήστε την αίσθηση του χιούμορ. Η αισιοδοξία είναι μια ισχυρή δύναμη, ο δρόμος προς τη σωστή κατεύθυνση και θα λύσει όλα τα προβλήματά σας.

Αν θέλετε και προσπαθείτε να αποφύγετε τα λάθη σας με κάθε κόστος, αυτό θα γίνει ένα ψυχολογικό εμπόδιο για την ανάληψη κινδύνων από μέρους σας. Εάν κάνετε κάποιο λάθος, μην κρυφτείτε στο καβούκι σας. Να θυμάστε ότι η επιτυχία απαιτεί τη δύναμη της θέλησης, την ευφυΐα, την αποφασιστικότητα, την επιμονή και … το να κάνετε λάθη.
Σκεφτείτε το και χρησιμοποιήστε αυτήν την ευκαιρία για να αλλάξετε τη στάση σας προς την επιτυχία.

Μάθετε πως μπορεί ο Χαράλαμπος Σολέας να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας.
Επικοινωνήστε Τηλ. 70005750
Ιστοσελίδα: www.soleas.eu

Παρακαλώ μοιραστείτε, ποτέ δεν ξέρετε ποιου την ζωή μπορεί να αλλάξετε ….

Ευχαρίστως να απαντήσω σε όποια απορία ή ερώτηση σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο τηλέφωνο 70005750 ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας, όλες οι μορφές επικοινωνίας μαζί μου είναι άκρως εμπιστευτηκές.


Ο Χαράλαμπος Σολέας είναι πιστοποιημένος Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Νευρογλωσσικός Προγραμματιστής και Life Coach. Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Διπλωματούχων Υπνοθεραπευτών Κύπρου και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχολογικών Ερευνών Κύπρου. Συγγραφέας βιβλίων για Ύπνωση και προσωπική ανάπτυξη. Προσφέρει προγράμματα συμπληρωματικής θεραπείας για εξαρτήσεις όπως τσιγάρο, φαγητό κ.α. ενδυνάμωση του εγώ για αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, ενδυνάμωση της μνήμης, διαχείριση του άγχους και του στρες (εργασιακό, μαθησιακό κ.α.), εξάλειψη ανασφάλειας, ανησυχίας, φοβιών, βελτίωση σεξουαλικής ζωής και απαλλαγή από ψυχοσεξουαλικά προβλήματα  και σεμινάρια για προσωπική ανάπτυξη. Περισσότερες πληροφορίες για τα  συμπληρωματικά προγράμματα θεραπείας και τα επαγγελματικά μαθήματα τηλ. 70005750