Αυστηρές Δίαιτες ή Έλεγχος του Νου;

Weight loss with Hypnotherapy
 
 
Weight loss with Hypnotherapy

Ξύπνησα σήμερα το πρωί και για μια ακόμα φορά στην τηλεόραση η συζήτηση ήταν για αυστηρές δίαιτες!

Είναι το πιο κοινό λάθος που κάποιος που θέλει να διώξει βάρος θα μπορούσε να κάνει. Το να αρχίσει κάποια αυστηρή δίαιτα μπορεί να είναι όχι μόνο παραπλανητικό, αλλά μπορεί επίσης να είναι θλιβερό και απογοητευτικό.

Μήπως αυτοί οι άνθρωποι που εφευρίσκουν αυτές τις αυστηρές δίαιτες δεν συνειδητοποιούν ότι θα σας κάνουν αυτές να σκέπτεστε το φαγητό ακόμη περισσότερο; Αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που κάποιος που θέλει να διώξει βάρος επιθυμεί να κάνει.

Όπως λέω πάντα – Ποτέ δεν είναι το φαγητό! Η απώλεια βάρους και η διαχείριση του βάρους είναι η σωστή νοοτροπία και η ανάδειξη των κινήτρων σας.

Σας ενθαρρύνω να αρχίσετε να κάνετε αυτές τις 3 αρχικές ενέργειες για να σας βοηθήσουν με την νοοτροπία και τα κίνητρα σας ώστε να απομακρυνθείτε από αυστηρές δίαιτες και να μπείτε σε μια πιο κατάλληλη μακροπρόθεσμη λύση.

1. Ζήστε τη ζωή με τον κανόνα 80-20. Μην κόψετε τα φαγητά “junk” εντελώς. Παρατηρήστε τι τρώτε και κάντε προσαρμογές, ώστε να τρώτε υγιεινά στο 80% των περιπτώσεων, και ότι φαγητό ευθυμείτε για το υπόλοιπο 20%.

2. Φρόντισε ώστε να μπορείτε να φάτε ότι θέλετε! Ναι, αντί να λέτε στον εαυτό σας ότι δεν μπορείτε να φάτε αυτό και δεν μπορείτε να φάτε εκείνο, κάντε το σίγουρο στο μυαλό σας ότι μπορείτε να φάτε ότι θέλετε, αλλά τώρα έχετε εσείς τον έλεγχο επί του φαγητού, έτσι ώστε θα επιλέγετε να τρώτε σωστά και υγιεινά. Το μυαλό σας θα έχει τον έλεγχο του τι τρώτε και πότε το τρώτε!

3. Ενίσχυση κίνητρων. Ευθυγραμμίστε τις ενέργειές σας προς τις επιθυμίες σας. Με άλλα λόγια ενθουσιαστείτε, σηκώστε το κεφάλι σας ψηλά και προχωρήστε προς τα εμπρός με μια αποφασιστικότητα ότι το λίπος φεύγει, στάζει και διαλύετε από πάνω σας.

Θέλεις να φορέσεις εκείνες τις υπέροχες γόβες που είδες στην βιτρίνα; Μπορείς να το κάνεις; Βέβαια και μπορείς γιατί το θέλεις !!!

Μαζί μπορούμε να το κάνουμε να συμβεί!

Χαράλαμπος Σολέας

Παρακαλώ μοιραστείτε, ποτέ δεν ξέρετε ποιου την ζωή μπορεί να αλλάξετε ….

Ευχαρίστως να απαντήσω σε όποια απορία ή ερώτηση σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο τηλέφωνο 70005750 ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας, όλες οι μορφές επικοινωνίας μαζί μου είναι άκρως εμπιστευτηκές.


Ο Χαράλαμπος Σολέας είναι πιστοποιημένος Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Νευρογλωσσικός Προγραμματιστής και Life Coach. Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Διπλωματούχων Υπνοθεραπευτών Κύπρου και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχολογικών Ερευνών Κύπρου. Συγγραφέας βιβλίων για Ύπνωση και προσωπική ανάπτυξη. Προσφέρει προγράμματα συμπληρωματικής θεραπείας για εξαρτήσεις όπως τσιγάρο, φαγητό κ.α. ενδυνάμωση του εγώ για αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, ενδυνάμωση της μνήμης, διαχείριση του άγχους και του στρες (εργασιακό, μαθησιακό κ.α.), εξάλειψη ανασφάλειας, ανησυχίας, φοβιών, βελτίωση σεξουαλικής ζωής και απαλλαγή από ψυχοσεξουαλικά προβλήματα  και σεμινάρια για προσωπική ανάπτυξη. Περισσότερες πληροφορίες για τα  συμπληρωματικά προγράμματα θεραπείας και τα επαγγελματικά μαθήματα τηλ. 70005750

 

Τα πιο πάνω προγράμματα δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν την ιατρική ή ψυχιατρική/ψυχολογική θεραπεία αλλά να την συμπληρώσουν και να την ενισχύσουν.