EnglishGreek

Τεχνικές πειθώ του NLP

 
 

Ίσως να αναρωτιέστε πώς οι τεχνικές πειθούς του NLP μπορούν να αλλάξουν την ζωή σας. Πρώτα τι σημαίνει NLP (Neuro-Linguistic Programming). Βασικά περιλαμβάνει τεχνικές για αλλαγές πάνω στον εαυτό σας αλλά και για τους υπόλοιπους ανθρώπους από μέσα προς τα έξω, δηλαδή από το μυαλό προς τις συμπεριφορές.
Αυτές οι τεχνικές έχουν αποκτήσει τεράστια επιτυχία κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών και τώρα χρησιμοποιούνται σε πολλές τεχνικές αυτό-ανάπτυξης και σε θεραπευτικές συνεδρίες. Θέλετε να μάθετε πώς να τις χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά; Συνεχίστε την ανάγνωση …

Τεχνική πειθώ NLP # 1: Αναγνωρίστε τι κάνει τους ανθρώπους να αντιδρούν.
Γνωρίζοντας τι αρέσει στους ανθρώπους, όπως και τι δεν τους αρέσει είναι μια σημαντική πτυχή των τεχνικών πειθούς του NLP. Δεδομένου ότι αυτό το είδος των τεχνικών είναι διακριτικές έχουν και μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας.
Για παράδειγμα, αν θέλετε να κάνετε ένα πλούσιο ηλικιωμένο να δωρίσει χρήματα σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα, δεν θα τον κάνετε να το κάνει μόνο και μόνο ζητώντας του το (εκτός και αν είναι πραγματικά μεγάλος φιλάνθρωπος).
Ωστόσο, αν ξέρατε ποιες είναι οι αδυναμίες του (για χάρη της συζήτησης, ας πούμε ότι έχει μια αδυναμία στις όμορφες γυναίκες), μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αυτό για να τον πείσετε να κάνει μια δωρεά. Ζητήστε σε μία από τις ομορφότερες εθελόντριες σας να μιλήσει μαζί του και επιπόλαια να παρατηρήσει ότι οι γυναίκες τρελαίνονται από τους πλούσιους που κάνουν φιλανθρωπίες.

Τεχνική πειθώ NLP # 2: Επενδύστε στην συμπάθεια (rapport).
Η λέξη rapport είναι πολύ σημαντική στον τομέα του NLP. Εάν είστε το είδος του ατόμου που δεν έχει κανένα πρόβλημα να κουβεντιάσει με ξένους σε ένα τρένο, στο λεωφορείο, οπουδήποτε τότε πιθανότατα έχετε άριστες ικανότητες πειθούς.
Επίσης είναι γνωστό ότι η οικοδόμηση rapport, συντροφικότητας με τους ανθρώπους, δίνει μια ελεύθερη έστω προσωρινή άδεια εισόδου στον κύκλο της εμπιστοσύνης τους. Χρησιμοποιήστε τις ικανότητές σας για να έχετε πλεονέκτημα και μην κοιτάτε πίσω.

Τεχνική πειθώ NLP # 3: Ακυρώστε (angor) τα συναισθήματά σας.
Το μεγάλο πράγμα για την πειθώ και το NLP είναι ότι οι περισσότερες από τις τακτικές που εμπλέκονται δεν είναι καθόλου περίπλοκες. Ένα παράδειγμα αυτού είναι η αγκύρωση. Μια άγκυρα βασικά συνδέει ένα συγκεκριμένο συναίσθημα με μια κίνηση, έναν ήχο, την όραση, κ.λπ.
Υπόθεση: η Μαρία μια εσωστρεφής κοπέλα που πάντα νιώθει άσχημα (άγχος, νεύρα, φόβο) πριν από μια παρουσίαση. Για να την βοηθήσει να υποχωρήσει η νευρικότητα της, τραγουδά ένα συγκεκριμένο τραγούδι, διότι την κάνει να αισθάνεται ασφαλής και ξέγνοιαστη. Ένα τραγούδι που η ίδια και η μητέρα της τραγουδούσαν όλη την ώρα για να νιώσουν ωραία!

Μπορείτε, επίσης, να συνδέσετε ορισμένα συναισθήματα με ορισμένες άγκυρες. Απλά φροντίστε να ενισχύσετε την σύνδεση πολλές φορές για να εδραιωθεί η σύνδεση.

Οι τεχνικές πειθούς είναι σημαντικές στην προσωπική ανάπτυξη. Θα σας βοηθήσουν να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι και με τη σειρά σας, να βοηθήσετε και άλλους.

 

Χαράλαμπος Σολέας

Παρακαλώ μοιραστείτε, ποτέ δεν ξέρετε ποιου την ζωή μπορεί να αλλάξετε ….

Ευχαρίστως να απαντήσω σε όποια απορία ή ερώτηση σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο τηλέφωνο 70005750 ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας, όλες οι μορφές επικοινωνίας μαζί μου είναι άκρως εμπιστευτηκές.


Ο Χαράλαμπος Σολέας είναι πιστοποιημένος Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Νευρογλωσσικός Προγραμματιστής και Life Coach. Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Διπλωματούχων Υπνοθεραπευτών Κύπρου και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχολογικών Ερευνών Κύπρου. Συγγραφέας βιβλίων για Ύπνωση και προσωπική ανάπτυξη. Προσφέρει προγράμματα συμπληρωματικής θεραπείας για εξαρτήσεις όπως τσιγάρο, φαγητό κ.α. ενδυνάμωση του εγώ για αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, ενδυνάμωση της μνήμης, διαχείριση του άγχους και του στρες (εργασιακό, μαθησιακό κ.α.), εξάλειψη ανασφάλειας, ανησυχίας, φοβιών, βελτίωση σεξουαλικής ζωής και απαλλαγή από ψυχοσεξουαλικά προβλήματα  και σεμινάρια για προσωπική ανάπτυξη. Περισσότερες πληροφορίες για τα  συμπληρωματικά προγράμματα θεραπείας και τα επαγγελματικά μαθήματα τηλ. 70005750

 

nlp,hypnosis,soleas,cyprus,practitioner,neuro,programming,mind,program,self,hypnotherapy,psychotherapy,cyprus,greece,training,law,life coaching,