Επίτευξη Στόχων με Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP)

 
 
Ο Ν.Γ.Π (NLP) είναι το κατεξοχήν εργαλείο για να σας βοηθήσει να επιτύχετε κάθε στόχο στη ζωή σας. Είτε με ένα Σύμβουλο (Life Coach) που έχει ειδικευτεί στον Ν.Γ.Π, είτε παρακολουθώντας εσείς τα μαθήματα Ν.Γ.Π, θα σας δώσει όλα εκείνα τα εργαλεία και τις τεχνικές που χρειάζεστε, για να επιτύχετε αυτό που εσείς θέλετε.
Ας δούμε ένα παράδειγμα μιας τεχνικής του Ν.Γ.Π, του επαναπροσδιορισμού (Re-framing):
Ας πάρουμε για παράδειγμα τον στόχο ενός από τους μαθητές μου:
“Θέλω να αυξήσω τις πωλήσεις μου και να έχω καταφέρει μέχρι τα 35 μου, να είμαι πλούσιος.”
Ο Ν.Γ.Π μας βοηθά να αναγνωρίσουμε τα περιοριστικά μας πιστεύω και να τα αντικαταστήσουμε με πιο ωφέλημα για εμάς. Με τον επαναπροσδιορισμό, κάνοντας ερωτήσεις, επιτυγχάνουμε ακριβώς αυτό. Έτσι, ρωτώ:
– Ποιοι Κερδίζουν Λεφτά;
– Ποιοι Γίνονται Πλούσιοι ;
– Ποιος είναι ο Τρόπος;
Επαναπροσδιόρισα μερικές απαντήσεις, ώστε να αλλάξουν οι ιδέες, τα πιστεύω και οι πεποιθήσεις που είχε ο μαθητής μου. Σας δίνω μερικές από αυτές:
– Οι Έξυπνοι;  Υπάρχουν εκατοντάδες βλάκες πλούσιοι. Τους βλέπουμε κάθε μέρα στην τηλεόραση.
– Αυτοί που Δουλεύουν Πολύ; Οι φτωχοί δουλεύουν πιο πολύ -πολύ πιο πολύ από τους  πλούσιους.
– ΟΙ Ευγενικοί; Οι πιο πολλοί πλούσιοι είναι αγενείς.
Οι ερωτήσεις συνεχίζονται και η κάθε περιοριστική απάντηση επαναπροσδιορίζετε. Κάντε το ίδιο για κάθε στόχο σας!
Το επόμενο βήμα είναι να δώσουμε στο υποσυνείδητο μυαλό μας τις καινούργιες ιδέες, πιστεύω. Ο καλύτερος τρόπος είναι να δοθούν κάτω από Ύπνωση, σε μορφή υποβολών, σε μία συνεδρία Υπνοθεραπείας.
Μπορείτε και μόνοι σας όμως, να προγραμματίσετε το υποσυνείδητό σας. Ας δούμε τους τρόπους:
  1. Να αρχίσετε να πιστεύετε (: Πρέπει να πιστέψετε στη δύναμη του υποσυνείδητού σας, ότι μπορεί να πετύχει και να καταφέρει οτιδήποτε και να το προγραμματίσετε)
  2. Καθημερινή ενδυνάμωση (: Καθημερινά, πρέπει να ανανεώνετε τον προγραμματισμό του υποσυνείδητού σας)
  3. Συμβολική Γλώσσα (: Γλώσσα που να καταλαβαίνει το υποσυνείδητό σας. Χρησιμοποιήστε σήματα και αριθμούς, απλά σαν να μιλάμε σε ένα 8χρόνο παιδί)
  4. Ιδεοκινητική αντίδραση. (: Γράφουμε τους στόχους και τα θέλω μας, 30 λεπτά πριν να πάμε για ύπνο)
  5. Προγραμματισμένα όνειρα – Καθοδηγούμενος οραματισμός. (: Ζούμε αυτά που επιθυμούμε να αποκτήσουμε, με τη σκέψη μας)
Όταν αρχίσετε να πιστεύετε ότι πιο πολλά θα έρθουν, τότε πιο πολλά θα έρθουν . Η επιτυχία και η ευτυχία δεν είναι ατυχήματα, να ξέρετε -είναι εθελοντικές και όχι υποχρεωτικές, και από σας εξαρτάτε να τις αποκτήσετε.
Χαράλαμπος Σολέας
Παρακαλώ μοιραστείτε! Ποτέ δεν ξέρετε ποιου την ζωή μπορεί να αλλάξετε!

Ευχαρίστως να απαντήσω σε όποια απορία ή ερώτησή σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο τηλέφωνο 7000 5750, ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας. Όλες οι μορφές επικοινωνίας μαζί μου, είναι άκρως εμπιστευτικές.


Ο Χαράλαμπος Σολέας είναι πιστοποιημένος Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Νευρογλωσσικός Προγραμματιστής και Life Coach. Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Διπλωματούχων Υπνοθεραπευτών Κύπρου και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχολογικών Ερευνών Κύπρου. Συγγραφέας βιβλίων για Ύπνωση και προσωπική ανάπτυξη. Προσφέρει προγράμματα συμπληρωματικής θεραπείας για εξαρτήσεις όπως τσιγάρο, φαγητό κ.α. ενδυνάμωση του εγώ για αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, ενδυνάμωση της μνήμης, διαχείριση του άγχους και του στρες (εργασιακό, μαθησιακό κ.α.), εξάλειψη ανασφάλειας, ανησυχίας, φοβιών, βελτίωση σεξουαλικής ζωής και απαλλαγή από ψυχοσεξουαλικά προβλήματα  και σεμινάρια για προσωπική ανάπτυξη. Περισσότερες πληροφορίες για τα  συμπληρωματικά προγράμματα θεραπείας και τα επαγγελματικά μαθήματα τηλ. 70005750