EnglishGreek

Αποκτήστε το πιο χρήσιμο εργαλείο για την επαγγελματική και προσωπική σας ανάπτυξη.

 
 
Μια ερώτηση που μου απευθύνουν συχνά ως εκπαιδευτή και συμβούλου ζωής είναι: Ποιο είναι αυτό το εργαλείο/ τεχνική που θα με βοηθήσει τα μέγιστα στην ζωή μου;
Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει σωστή απάντηση μια και για τον κάθε ένα από εμάς ταιριάζουν διαφορετικά πράγματα, αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα, γιατί το χρησιμοποιώ καθημερινά στο γραφείο για να βοηθώ τους πελάτες μου, είναι ότι το NLP (Νεύρο Γλωσσικός Προγραμματισμός) μου έδωσε όσα χρειαζόμουν.
Αυτό συμβαίνει γιατί το NLP δεν είναι μια τεχνική, είναι ένα σύνολο τεχνικών και θεραπευτικών προσεγγίσεων που δίνει λύσεις σε πολλά θέματα/προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινή μας ζωή. Ο NLP είναι ένας χρήσιμος τρόπος σκέψης για την ανθρώπινη επικοινωνία και επειδή συνδέεται στενά με διάφορα ψυχολογικά «θεραπευτικά» μοντέλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τέτοιο αν και δεν είναι αυτός ο σκοπός της δημιουργίας του. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος στο περιβάλλον μας, όπου υπάρχει σε μεγάλο βαθμό μια επαγγελματική γραμμή μεταξύ «συμβουλευτικής» και «θεραπείας».
Προς όφελός μας, το NLP έχει επωφελείς χρήσεις σε ένα πολύ ευρύτερο φάσμα εφαρμογών, όχι μόνο συμπληρωματικά στο θεραπευτικό περιβάλλον αλλά και χρήσεις οι οποίες επιτρέπουν αυξημένη ευαισθητοποίηση και έλεγχο του εαυτού, καλύτερη εκτίμηση και κατανόηση των υποκειμενικών πραγματικοτήτων των άλλων και την επακόλουθη συμπεριφορά τους, το οποία με τη σειρά του επιτρέπει την αυξημένη κατανόηση και συμπάθεια. Χρησιμοποιώντας το ως ένα εργαλείο (και όχι ένα σύστημα πεποιθήσεων) μπορεί να βελτιώσει σταδιακά την κατανόηση και την αποτελεσματικότητα σε όλες σχεδόν τις καταστάσεις επικοινωνίας.
Μπορούμε να πούμε όσο αφορά την επικοινωνία ότι: Με την χρήση του NLP παράγουμε αποτελέσματα μέσω επικοινωνιακών συμπεριφορών. Αν αυτό που κάνεις δεν παράγει τα αποτελέσματα που θέλεις … είναι σημαντικό να κάνεις κάτι διαφορετικό.
Όταν εφαρμόζονται σε μια ορθολογική, με σεβασμό και σωστή βάση οι αρχές του NLP μπορούν να βοηθήσουν και να δώσουν μια πιο αποτελεσματική βοήθεια σε άτομα με προβλήματα στη ζωή τους, με τρόπους που μπορεί να είναι απλούστεροι, ποιο γρήγοροι, πιο αυτό-κατευθυνόμενοι και συχνά λιγότερο διεισδυτικοί από τις πιο παραδοσιακές μεθόδους. Μπορεί επίσης να λειτουργήσει πολύ καλά σε συνδυασμό με άλλα ψυχοθεραπευτικά μοντέλα, το οποίο ήδη γίνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό χωρίς τις ποιο πολλές φορές οι ψυχοθεραπευτές να γνωρίζουν ότι οι τεχνικές που χρησιμοποιούν είναι του NLP.
Όλα αυτά και σε συνδυασμό το ότι κάποιος μπορεί μέσα σε 6 μόνο μέρες να μάθει NLP και να αρχίσει να το χρησιμοποίει στην ζωή του με κάνει να πω ότι είναι το καλύτερο και χρησιμότερο εργαλείο που έχω μάθει. Το συστήνω ανεπιφύλακτα στον κάθε ένα που θέλει να βελτίωση την ζωή του και να μάθει εργαλεία που θα τον βοηθήσουν να επιτύχει κάθε στόχο του.
Ο Χαράλαμπος Σολέας είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής του NLP και προσφέρει εκπαιδεύσεις στην Κύπρο, Ελλάδα και Μέση Ανατολή. Για να μάθετε περισσότερα για τον NLP και να εκπαιδευτείτε σε αυτόν επικοινωνήστε μαζί μας.
Παρακαλώ μοιραστείτε, ποτέ δεν ξέρετε ποιου την ζωή μπορεί να αλλάξετε ….

Ευχαρίστως να απαντήσω σε όποια απορία ή ερώτηση σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο τηλέφωνο 70005750 ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας, όλες οι μορφές επικοινωνίας μαζί μου είναι άκρως εμπιστευτηκές.


Ο Χαράλαμπος Σολέας είναι πιστοποιημένος Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Νευρογλωσσικός Προγραμματιστής και Life Coach. Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Διπλωματούχων Υπνοθεραπευτών Κύπρου και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχολογικών Ερευνών Κύπρου. Συγγραφέας βιβλίων για Ύπνωση και προσωπική ανάπτυξη. Προσφέρει προγράμματα συμπληρωματικής θεραπείας για εξαρτήσεις όπως τσιγάρο, φαγητό κ.α. ενδυνάμωση του εγώ για αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, ενδυνάμωση της μνήμης, διαχείριση του άγχους και του στρες (εργασιακό, μαθησιακό κ.α.), εξάλειψη ανασφάλειας, ανησυχίας, φοβιών, βελτίωση σεξουαλικής ζωής και απαλλαγή από ψυχοσεξουαλικά προβλήματα  και σεμινάρια για προσωπική ανάπτυξη. Περισσότερες πληροφορίες για τα  συμπληρωματικά προγράμματα θεραπείας και τα επαγγελματικά μαθήματα τηλ. 70005750