EnglishGreek

Οι άνθρωποι αλλάζουν;

 
 

Ένα κοινό πιστεύω που ακούω συχνά είναι ότι οι άνθρωποι δεν αλλάζουν, αυτό που απαντάω είναι ότι οι άνθρωποι αλλάζουν αλλά δεν θα καταφέρετε ποτέ να τους αλλάξετε εσείς.

Ως σύμβουλος-ψυχοθεραπευτής δέχομαι τακτικά τηλεφωνήματα από μητέρες και συζύγους που θέλουν να κλείσουν ραντεβού για τα αγαπημένα τους πρόσωπα, είτε η αλλαγή είναι διακοπή καπνίσματος ή κάποια άλλη καταστροφική συνήθεια, είτε είναι συμπεριφορές προς αυτούς όπως θυμός, νεύρα, απιστία κ.τ.λ. Ποτέ δεν κρατάω ραντεβού σε αυτές τις περιπτώσεις, αυτό που λεω σε αυτόν που τηλεφωνά είναι να ζητήση από το άτομο που έχει το πρόβλημα να μου τηλεφωνήση να κανονίσουμε το ραντεβού μας, στις 90 τοις εκατό των περιπτώσεων δεν τηλεφωνούνε ποτέ.

Αυτό μας αποδεικνύει ότι αυτό που εμείς ίσως θεωρούμε πρόβλημα σε κάποιον να μην το θεωρεί έτσι και αυτός/η και πιστέψτε με τις περισσότερες φορές το πρόβλημα είναι σε αυτόν που τηλεφωνάει. Ποια η ανάγκη του να αλλάξη κάποιων άλλον; Είτε αυτός/η ο άλλος/η είναι ο/η σύντροφος ή το παιδί του/της;

Η ανάγκη πολλών ανθρώπων για να ελέγχουν ή να προσφέρουν συνεχώς είναι τόσο μεγάλη που ασχολούνται συνεχώς με αυτούς που είναι γύρω τους, αν αυτή η ανάγκη τους δεν γεμίζει (δεν βρουν δηλαδή υποτακτικοί) τότε έχουν άγχος, θλίψη και θυμό ο οποίος εκδηλώνετε προς εκείνα τα άτομα που δεν ανταποκρίνονται στον έλεγχο τους.

Χρειάζεται να συνηδητοποιήσουμε ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ανεξάρτητος και υπεύθυνος για τον εαυτό του και τις πράξεις του, χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα βοηθήσουμε ή δεν θα προσφέρουμε στα αγαπημένα μας προσφορά, μόνο όμως όταν υπάρχει ανταπόκριση και αλληλοπροσφορά.

Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να μπορούμε να αποστασιοποιούμαστε και να απομακρυνόμαστε (συναισθηματικά) από τις δικές τους πράξεις, επιτρέποντας τους να αναλάβουν ως ενήλικες και υπεύθυνοι άνθρωποι τις δικιές τους ευθύνες και καθήκοντα. Μπορούμε να νοιαζόμαστε για τα αγαπημένα μας πρόσωπα αλλά όχι να τους φροντίζουμε, χρειάζετε να τους επιτρέψουμε να βρουν τον δρόμο τους, όπως χρειάζετε να βρούμε και εμείς τον δικό μας.

Ας αποφασίσουμε ότι ο κάθε άνθρωπος μπορεί να ζήσει την ζωή του και εμείς την δική μας, πάρτε αυτήν την απόφαση και ξεκινήστε να δίνετε στον εαυτό σας την προσοχή, τρυφερότητα, κατανόηση, χρόνο, φροντίδα κλ. που δίνετε και στους άλλους, τα έχετε ανάγκη όπως και αυτοί, ίσως σε μεγαλύτερο βαθμό.

Ξεκινήστε να προσφέρετε και να βελτιώνετε τον εαυτό σας μέσα από διάβασμα βιβλίων, συμμετοχή σε σεμινάρια ή ομάδες, προσωπικά ραντεβού με ένα σύμβουλο- θεραπευτή κλ. και θα παρατηρήσετε ότι και τα άτομα που τόσο καιρό προσπαθούσατε να αλλάξετε θα αρχίσουν να αλλάζουν.

Παρακαλώ μοιραστείτε, ποτέ δεν ξέρετε ποιου την ζωή μπορεί να αλλάξετε ….

Ευχαρίστως να απαντήσω σε όποια απορία ή ερώτηση σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο τηλέφωνο 70005750 ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας, όλες οι μορφές επικοινωνίας μαζί μου είναι άκρως εμπιστευτηκές.


Ο Χαράλαμπος Σολέας είναι πιστοποιημένος Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Νευρογλωσσικός Προγραμματιστής και Life Coach. Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Διπλωματούχων Υπνοθεραπευτών Κύπρου και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχολογικών Ερευνών Κύπρου. Συγγραφέας βιβλίων για Ύπνωση και προσωπική ανάπτυξη. Προσφέρει προγράμματα συμπληρωματικής θεραπείας για εξαρτήσεις όπως τσιγάρο, φαγητό κ.α. ενδυνάμωση του εγώ για αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, ενδυνάμωση της μνήμης, διαχείριση του άγχους και του στρες (εργασιακό, μαθησιακό κ.α.), εξάλειψη ανασφάλειας, ανησυχίας, φοβιών, βελτίωση σεξουαλικής ζωής και απαλλαγή από ψυχοσεξουαλικά προβλήματα  και σεμινάρια για προσωπική ανάπτυξη. Περισσότερες πληροφορίες για τα  συμπληρωματικά προγράμματα θεραπείας και τα επαγγελματικά μαθήματα τηλ. 70005750

Πατήστε για τα προγράμματα θεραπείας.

 Μαρτυρίες.

Φωτογραφίες& Βίντεο από προηγούμενα Σεμινάρια μας.

Αν ενδιαφέρεστε για εκπαίδευση στην Κλινική Υπνοθεραπεία στον NLP και Life Coaching πατήστε εδώ.