EnglishGreek

Η διαδικασία και οι στόχοι του Coaching

 
 

Το Coaching είναι μια διαδικασία εστιασμένη στην  λύση  για οποιαδήποτε δεδομένη πρόκληση αντιμετωπίζετε στην ζωή σας. Σας βοηθά να διευκρινίσει τι θέλετε και να καθορίσετε τα βήματα που πρέπει να ληφθούν ώστε να μπορέσετε να προχωρήσετε. Πολύ συχνά, ακόμα και όταν ξέρουμε τι θέλουμε δυσκολευόμαστε  να διατηρήσουμε τα κίνητρα μας.  Το Coaching βοηθά σχετικά με το γιατί  αυτό που κάνετε είναι σημαντικό έτσι ώστε να μπορείτε να διατηρήσετε την εστίασή σας μέχρι να πετύχετε αυτό που εσείς θέσατε  ως στόχο.

Το στυλ Coaching που εφαρμόζω  βασίζεται σε ορισμένες θεμελιώδεις αρχές. Οι  πιο σημαντικές από αυτές είναι ότι εσείς γνωρίζετε καλύτερα τι είναι καλύτερο για τον εαυτό σας. Η γνώση αυτή, ωστόσο, δεν είναι συχνά στο συνειδητό μυαλό σας, αλλά μέσω των κατάλληλων τεχνικών μπορείτε να έχετε πρόσβαση.

Θα παίξω το ρόλο ενός εντελώς μη επικριτικού διαμεσολαβητή βοηθώντας σας να βρείτε την καλύτερη λύση για σας. Η διαδικασία περιλαμβάνει να  απαντήσετε σε κάποιες πολύ σκόπιμες και ισχυρές ερωτήσεις. Μέσα από αυτές τις ερωτήσεις, θα σας βοηθήσω να αμφισβητήσετε τόσο τη δική σας σκέψη και αντίληψη αλλά και τους περιορισμούς σας. Θα σας διδάξω επίσης μερικές απλές τεχνικές για να αποκτήσετε πρόσβαση στην διαίσθηση  και στην βαθύτερη γνώση του εαυτού σας.

Κατά τη διάρκεια κάθε συνεδρίας, θα προσδιορίσουμε μια περιοχή της ζωής σας που θα θέλατε να επικεντρωθείτε. Μόλις θα την έχουμε διαπιστώσει, εγώ θα σας διευκολύνω με την ακόλουθη διαδικασία, κάνοντας κατάλληλες ερωτήσεις και δίνοντας σας  χώρο και χρόνο  για να τις απαντήσετε. Έχετε πλήρη έλεγχο της διαδικασίας και μπορείτε να βασιστείτε πάνω μου για να σας προκαλώ να αποκαλύψετε και να διερευνήσετε  πρόσθετες δυνατότητες σας που δεν είχατε αναγνωρίσει.

Παρακάτω είναι μια σύντομη περιγραφή του τι συμβαίνει σε κάθε στάδιο του Coaching:

  1. Αποσαφήνιση του τι θέλετε.

– Εκτιμώντας τους περιορισμούς και τα πράγματα έξω από τον έλεγχό σας

– Κατανόηση γιατί είναι σημαντικό για εσάς αυτό που θέλετε να επιτύχετε

  1. Καθορισμός των βημάτων που πρέπει να ακολουθήσετε για να το επιτύχετε

– Θα δημιουργήστε ένα σχέδιο δράσης το οποίο είναι ρεαλιστικό και πρακτικό

– Το ταξίδι των χιλίων μιλίων αρχίζει με ένα βήμα – τι είναι αυτό το βήμα;

  1. Η οικοδόμηση και διατήρηση της δέσμευσης για να πάρετε αυτό που θέλετε

– Ανάπτυξη ενός οράματος και βοηθά  να εκτιμήσετε την σημασία του

– Η σύνδεση των διαφόρων βημάτων που πρέπει να ακολουθήσετε για  αυτό το όραμα

– Δημιουργία των  εμπειριών που χρειάζονται για να  ολοκληρωθεί αυτό το ταξίδι

  1. Μέτρηση της προόδου σας

– Προσδιορισμός και ξεπέρασμα των εμπόδιων

– Καθορισμός των ορόσημων που θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε αν είστε σε καλό δρόμο

  1. Γιορτάζοντας την επιτυχία σας

– Τέλος, αναγνωρίζετε την επιτυχία σας σε κάθε βήμα που παίρνετε προς το σημείο που θέλετε να πάτε και γιορτάζετε την κάθε σας επιτυχία.

Μπορεί να έχετε ήδη ένα συγκεκριμένο θέμα στο μυαλό που θα θέλατε να αντιμετωπίσετε ή να αναπτύξετε  ορισμένους τομείς στη ζωή σας που θα μπορούσαν να είναι πιο επιτυχημένοι και εσείς ποιο  ευτυχισμένοι. Είτε πρόκειται για την αντιμετώπιση των ανησυχιών σας ή την επίτευξη ενός στόχου, με το Coaching θα καθορίσουμε  τι πρέπει να κάνετε για να  πάρετε αυτό που θέλετε.  Προσωπικά, συναισθηματικά, σεξουαλικά, επαγγελματικά, οικονομικά κ.α. όποιοι και αν είναι οι τομείς που θέλετε να βελτιώσετε στην ζωή σας το Coaching θα σας βοηθήσει να το κάνετε γρήγορα και εύκολα.

Ακόμα κι αν έχετε ένα γενικό αίσθημα ότι έχετε κολλήσει και δεν είστε σίγουροι από πού να αρχίσετε, κάντε το πρώτο βήμα  να έρθετε σε επαφή μαζί μου, τώρα, για να βοηθήσετε τον εαυτό σας να επανέλθει σε τροχιά επιτυχίας.

Είμαι εδώ για να σας βοηθήσω με τα εργαλεία του Coaching να αλλάξετε την ζωή σας και να έχετε την ζωή που θέλετε και σας αξίζει.

Παρακαλώ μοιραστείτε, ποτέ δεν ξέρετε ποιου την ζωή μπορεί να αλλάξετε ….

Ευχαρίστως να απαντήσω σε όποια απορία ή ερώτηση σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο τηλέφωνο 70005750 ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας, όλες οι μορφές επικοινωνίας μαζί μου είναι άκρως εμπιστευτηκές.


Ο Χαράλαμπος Σολέας είναι πιστοποιημένος Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Νευρογλωσσικός Προγραμματιστής και Life Coach. Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Διπλωματούχων Υπνοθεραπευτών Κύπρου και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχολογικών Ερευνών Κύπρου. Συγγραφέας βιβλίων για Ύπνωση και προσωπική ανάπτυξη. Προσφέρει προγράμματα συμπληρωματικής θεραπείας για εξαρτήσεις όπως τσιγάρο, φαγητό κ.α. ενδυνάμωση του εγώ για αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, ενδυνάμωση της μνήμης, διαχείριση του άγχους και του στρες (εργασιακό, μαθησιακό κ.α.), εξάλειψη ανασφάλειας, ανησυχίας, φοβιών, βελτίωση σεξουαλικής ζωής και απαλλαγή από ψυχοσεξουαλικά προβλήματα  και σεμινάρια για προσωπική ανάπτυξη. Περισσότερες πληροφορίες για τα  συμπληρωματικά προγράμματα θεραπείας και τα επαγγελματικά μαθήματα τηλ. 70005750

Ο Χαράλαμπος Σολέας είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής του NLP, Life Coaching και Υπνοθεραπείας, προσφέρει εκπαιδεύσεις στην Κύπρο, Ελλάδα και Μέση Ανατολή. Για να μάθετε περισσότερα για το Life Coaching και να εκπαιδευτείτε σε αυτόν επικοινωνήστε μαζί μας.

Πατήστε για τα προγράμματα θεραπείας.

 Μαρτυρίες.

Φωτογραφίες& Βίντεο από προηγούμενα Σεμινάρια μας.

Αν ενδιαφέρεστε για εκπαίδευση στην Κλινική Υπνοθεραπεία στον NLP και Life Coaching πατήστε εδώ.