Κόψτε Εύκολα και Γρήγορα το Κάπνισμα, με Υπνοθεραπεία

 
 

Η διακοπή του καπνίσματος μπορεί να είναι μία πραγματική πρόκληση. Ωστόσο, είναι και ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την υγεία σας. Το κάπνισμα είναι μία επικίνδυνη, μέχρι και θανατηφόρα συνήθεια. Είναι μία από τις κύριες αιτίες του καρκίνου. Αυξάνει επίσης, τον κίνδυνο για καρδιακές προσβολές, εγκεφαλικά επεισόδια, νόσο των πνευμόνων και άλλων προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων των καταγμάτων των οστών και του καταρράκτη.

Αν οι παστίλιες νικοτίνης, έμπλαστρα, τσίχλες, παροχή συμβουλών, ηλεκτρονικά τσιγάρα και άλλες μέθοδοι διακοπής του καπνίσματος δε σας έχουν βοηθήσει να αποβάλετε αυτή τη συνήθεια, μην εγκαταλείψετε την προσπάθεια.  Ίσως η ύπνωση να είναι η επιλογή σας. Μελέτες έχουν δείξει, ότι η ύπνωση μπορεί να βοηθήσει τα άτομα να σταματήσουν το κάπνισμα!

Τι Είναι η Ύπνωση;

Η ύπνωση ορίζεται ως μία αλλαγμένη κατάσταση της συνείδησης, στην οποία το άτομο φαίνεται να είναι κοιμισμένο, ή σε μία έκσταση. Η Κλινική Υπνοθεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ορισμένων φυσικών ή ψυχολογικών προβλημάτων. Για παράδειγμα, συχνά χρησιμοποιείται για να βοηθήσει ασθενείς στον έλεγχο του πόνου. Χρησιμοποιείται επίσης ,σε ένα ευρύ φάσμα άλλων καταστάσεων, όπως ζητήματα βάρους, διαταραχές ομιλίας και προβλήματα εθισμού.

Υπάρχει συζήτηση για το πώς λειτουργεί η ύπνωση. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν, ότι όταν είστε υπνωτισμένοι, μπορείτε να χαλαρώσετε, να επικεντρωθείτε περισσότερο και να είστε περισσότερο πρόθυμοι να ακούσετε τις προτάσεις-υποβολές, όπως γίνεται στη διακοπή του καπνίσματος, για παράδειγμα.

Ακόμα κι αν φαίνεται το άτομο να είναι σε έκσταση κατά τη διάρκεια της ύπνωσης, δεν είναι αναίσθητο. Έχει ακόμα επίγνωση του περιβάλλοντός του και παρά τα όσα πολλοί πιστεύουν, δεν μπορεί να γίνει τίποτα ενάντια στη θέλησή του. Στην πραγματικότητα, οι δοκιμές εγκεφάλου που πραγματοποιήθηκαν σε ασθενείς κατά τη διάρκεια συνεδριών υπνωτισμού, έδειξαν ένα υψηλό επίπεδο νευρολογικής δραστικότητας.

Η Υπνωση για τη Διακοπή του Καπνίσματος

Κατά τη διάρκεια της ύπνωσης για τη διακοπή του καπνίσματος, ο πελάτης καλείται συχνά να φανταστεί δυσάρεστες εκβάσεις από το κάπνισμα. Για παράδειγμα, ο Υπνοθεραπευτής θα μπορούσε να εισηγηθεί ότι ο καπνός του τσιγάρου μυρίζει σαν εξάτμιση φορτηγού, ή ότι το κάπνισμα θα αφήσει στο στόμα του πελάτη ένα αίσθημα εξαιρετικά αηδιαστικό.

Η μέθοδος που χρησιμοποιούμε στο Cyprus Hypnosis, NLP & Life Coaching Institute, ‘Εύκολα και Γρήγορα’, είναι μία δημοφιλή μέθοδος διακοπής του καπνίσματος, που επικεντρώνεται σε τρεις βασικές ιδέες:

  • Το κάπνισμα δηλητηριάζει το σώμα
  • Χρειάζεστε το σώμα σας για να ζήσετε
  • Θα πρέπει να σέβεστε το σώμα σας και να το προστατεύετε (στο βαθμό που θα θέλατε να ζείτε)

Στις 5-6 ώρες που διαρκεί το πρόγραμμα διακοπής του καπνίσματος, αυτές οι ιδέες θα αναπτυχθούν και θα χρησιμοποιηθούν τεχνικές Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού για να ενισχυθούν.

Στη διάρκεια της συνεδρίας, ο Υπνοθεραπευτής  διδάσκει τον πρώην καπνιστή αυτό-ύπνωση και στη συνέχεια, του ζητά να επαναλαμβάνει αυτές τις επιβεβαιώσεις στον εαυτό του, ανά πάσα στιγμή (ξανά)εμφανίζεται η επιθυμία για τσιγάρο.

Μελέτες έχουν δείξει, ότι η ύπνωση είναι μία από τις καλύτερες μέθοδους διακοπής καπνίσματος, με τις λιγότερες παρενέργειες. Έχετε και εσείς την ευκαιρία τώρα. Η απόφαση είναι δική σας, να έχετε ένα καθαρό, υγιές, γεμάτο ζωντάνια σώμα. Τηλεφωνήστε για δωρεάν ενημερωτικό ραντεβού, στο 70005750

Χαράλαμπος Σολέας

Παρακαλώ κοινοποιήστε! Ποτέ δεν ξέρετε ποιου τη ζωή μπορεί να αλλάξετε!

Για προσωπικά ραντεβού για προβλήματα που αντιμετωπίζετε μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 70005750 για ένα προσωπικό ραντεβού με τον Χαράλαμπο Σολέα. Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα για Δωρεάν Ενημερωτική επίσκεψη για πως μπορεί να σας βοηθήσει. 

Ο Χαράλαμπος Σολέας είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής του NLP, Life Coaching και Υπνοθεραπείας, προσφέρει εκπαιδεύσεις στην Κύπρο, Ελλάδα και Μέση Ανατολή. Για να μάθετε περισσότερα  και να εκπαιδευτείτε σε αυτόν επικοινωνήστε μαζί μας.