EnglishGreek

Γιατί αυτοί που διαβάζουν είναι επιτυχημένοι. Ο κανόνας των 5 ωρών.

 
 
Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος το έκανε αυτό 1 ώρα την ημέρα, 5 ώρες την εβδομάδα. Γιατί θα πρέπει να το κάνετε και εσείς;
Στην ηλικία των 10, ο Βενιαμίν Φραγκλίνος άφησε την επίσημη σχολική εκπαίδευση για να γίνει μαθητευόμενος στον πατέρα του. Ως έφηβος, ο ίδιος δεν έδειξε ιδιαίτερο ταλέντο εκτός από την αγάπη του για τα βιβλία.
 Όταν πέθανε λίγο πάνω από μισό αιώνα αργότερα, ήταν ο πιο σεβαστός πολιτικός της Αμερικής, ο πιο διάσημος εφευρέτης, ένας παραγωγικός συγγραφέας και ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας.
Τι συνέβη μεταξύ αυτών των δύο σημείων για να προκαλέσει μια τέτοια αυξητική  άνοδο;
Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι μια στρατηγική επιτυχίας για τη ζωή που μπορούμε όλοι να χρησιμοποιήσουν  και πρέπει όλο και περισσότερο να χρησιμοποιήσετε.
Είναι ο κανόνας των πέντε ωρών.
 Καθ ‘όλη την ενήλικη ζωή του ο Βενιαμίν Φραγκλίνος,  συστηματικά επένδυε περίπου μια ώρα την ημέρα στην μάθηση. Ο κανόνας των πέντε ωρών: μία ώρα την ημέρα για κάθε ημέρα της εβδομάδας.
Ο χρόνος εκμάθησης  Βενιαμίν Φραγκλίνου ήταν:
Ξύπναγε νωρίς για να διαβάσει και να γράψει:
  • Καθορισμός στόχων προσωπικής ανάπτυξης (δηλαδή, κατάλογος, αρετές) και την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων
  • Η δημιουργία ενός κλαμπ για «ομοϊδεάτες επίδοξους τεχνίτες και έμπορους οι οποίοι ήλπιζαν να βελτιώσουν τον εαυτό τους, ενώ θα βελτιωθεί η κοινότητά τους»
  • Όσον αφορά τις ιδέες του σε πειράματα.
  • Να κάνει το πρωί και το βράδυ ερωτήσεις προβληματισμού
Κάθε φορά που  ο Βενιαμίν Φραγκλίνος  έπαιρνε χρόνο από την πολυάσχολη ημέρα του για να ακολουθήσει τον κανόνα των πέντε ωρών και να έχει τουλάχιστον μία ώρα μάθηση, επιτύχανε λιγότερα εκείνη την ημέρα. Ωστόσο, μακροπρόθεσμα, ήταν αναμφισβήτητα η καλύτερη επένδυση του χρόνου του θα μπορούσε να γίνει.
 Ο κανόνας των πέντε ωρών του ο Βενιαμίν Φραγκλίνου αντανακλά την πολύ απλή ιδέα ότι, με την πάροδο του χρόνου, οι πιο έξυπνοι και πιο επιτυχημένοι άνθρωποι είναι αυτοί που είναι σταθεροί εκπαιδευόμενοι.
Ο Warren Buffett ξοδεύει πέντε με έξι ώρες την ημέρα διαβάζοντας πέντε εφημερίδες και 500 σελίδες  εταιρικών εκθέσεων. Ο Bill Gates διαβάζει  50 βιβλία το χρόνο. Ο Mark Zuckerberg τουλάχιστον ένα βιβλίο κάθε δύο εβδομάδες. Ο Elon Musk μεγάλωσε διαβάζοντας δύο βιβλία την ημέρα, σύμφωνα με τον αδελφό του. Η Όπρα Γουίνφρει πιστώνει στα βιβλία ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας της: «Τα βιβλία ήταν το πέρασμα μου στην προσωπική ελευθερία.» Ο Arthur Blank, συνιδρυτής της Home Depot, διαβάζει δύο ώρες την ημέρα. Ο Νταν Γκίλμπερτ, αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης των Κλίβελαντ Καβαλίερς, διαβάζει μία με δύο ώρες την ημέρα.
Με την εστίαση στη μάθηση ως τρόπο ζωής, έχουμε πολύ περισσότερα να κερδίσουμε μακροπρόθεσμα.
Εσείς, είστε έτοιμοι να αγκαλιάσετε τον κανόνα των πέντε ωρών;

 

Ευχαρίστως να απαντήσω σε όποια απορία ή ερώτηση σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο τηλέφωνο 70005750 ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας, όλες οι μορφές επικοινωνίας μαζί μου είναι άκρως εμπιστευτηκές.


Ο Χαράλαμπος Σολέας είναι πιστοποιημένος Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης,  Νευρογλωσσικός Προγραμματιστής και Life Coach. Είναι από τους λίγους ανθρώπους στον κόσμο που είναι Πιστοποιημένος εκπαιδευτής Υπνοθεραπείας, NLP και Life Coach. Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Διπλωματούχων Υπνοθεραπευτών Κύπρου και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχολογικών Ερευνών Κύπρου. Συγγραφέας βιβλίων για Ύπνωση και προσωπική ανάπτυξη. Προσφέρει προγράμματα συμπληρωματικής θεραπείας για εξαρτήσεις όπως τσιγάρο, φαγητό κ.α. ενδυνάμωση του εγώ για αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, ενδυνάμωση της μνήμης, διαχείριση του άγχους και του στρες (εργασιακό, μαθησιακό κ.α.), εξάλειψη ανασφάλειας, ανησυχίας, φοβιών, βελτίωση σεξουαλικής ζωής και απαλλαγή από ψυχοσεξουαλικά προβλήματα  και σεμινάρια για προσωπική ανάπτυξη. Περισσότερες πληροφορίες για τα  συμπληρωματικά προγράμματα θεραπείας και τα επαγγελματικά μαθήματα τηλ. 70005750