EnglishGreek

Ο φόβος του αγνώστου

 
 

Υπάρχουν φορές στη ζωή που ο φόβος του αγνώστου μας πισωγυρίζει, αντί να μας κάνει να γίνουμε προσεκτικότεροι με τα βήματα που θα κάνουμε.

Μια φορά κι έναν καιρό, πριν από πολλά χρόνια, ένας έμπορος ταξίδευε με το άλογό του σ’ ένα στενό ορεινό μονοπάτι, το οποίο σε πολλά σημεία ήταν δύσβατο και ανηφορικό, πράγμα που του προκαλούσε άγχος, επειδή βιαζόταν να τελειώσει το ταξίδι του.

Καθώς πλησίαζε κάποιους θάμνους πρόβαλε ένας μεγαλόσωμος σκύλος που γάβγισε άγρια και του έκλεισε το δρόμο. Με μεγάλη δυσαρέσκεια έσφιξε τα γκέμια κι έψαχνε στο νου του να βρει τρόπο να ξεφύγει απ’ τον αναπάντεχο αυτόν εχθρό. Και τότε ένας άντρας πρόβαλε και είπε :«Δεν προσπαθεί να σου κλείσει το δρόμο, αλλά να σου δείξει το σωστό δρόμο! Ένα επικίνδυνο σκάμμα είναι ακριβώς μπροστά σου! Κρατήσου στη δεξιά πλευρά του μονοπατιού και θα είσαι ασφαλής!».

Υπάρχουν φορές, που όταν κάτι ή κάποιος μας εμποδίζουν να πετύχουμε ένα στόχο, τον θεωρούμε εχθρό. Κι όμως, δεν είναι πάντα έτσι. Αν κατορθώσουμε να συλλάβουμε το βαθύτερο μήνυμα που μας στέλνει και να το δούμε σαν μια οδηγία ασφαλείας, τότε ίσως πετύχουμε ευκολότερα τους στόχους μας.

Δεν θα ξεχάσω το δοκίμιο του Πλούταρχου «Περί ωφελιμότητας των εχθρών μας», στο οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ποτέ δεν πρέπει να μισούμε ή να φοβόμαστε τους εχθρούς μας, γιατί απλά είναι οι άμισθοι σύμβουλοί μας! Γιατί μας υποδεικνύουν με τις συμπεριφορές και τις πράξεις τους, τι θα πρέπει να κάνουμε καλύτερα, ώστε εμείς οι ίδιοι να βελτιωθούμε».

Εξακολουθείτε ακόμα να φοβάστε όλους εκείνους τους ανθρώπους ή τις καταστάσεις που με τον τρόπο τους σας κάνουν να αντιληφθείτε το πραγματικό εκτόπισμα των δυνατοτήτων και των ικανοτήτων σας;

Η Συμβουλευτική Ζωής (Life Coaching) σας βοηθάει να αναγνωρίσετε αυτούς τους ψεύτικους και υποθετικούς φόβους / εμπόδια και να προχωρήσετε να επιτύχετε όλα αυτά που θέλετε στην ζωή σας, επικοινωνήστε σήμερα για ένα δωρεάν ενημερωτικό ραντεβού.

Χαράλαμπος Σολέας

 Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση. Περισσότερα για την επίτευξη στόχων και το προσωπικό coaching στο 70005750  ή μέσω συμπλήρωσης της φόρμας επικοινωνίας. Όλες οι μορφές επικοινωνίας είναι άκρως εμπιστευτικές.

Παρακαλώ για κοινοποίηση, ποτέ δεν ξέρουμε ποια ζωή μπορεί να αλλάξει …


Ο Χαράλαμπος Σολέας είναι πιστοποιημένος Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, Νευρογλωσσικός Προγραμματιστής και Life Coach. Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Διπλωματούχων Υπνοθεραπευτών Κύπρου και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχολογικών Ερευνών Κύπρου. Συγγραφέας βιβλίων για Ύπνωση και προσωπική ανάπτυξη. Προσφέρει προγράμματα συμπληρωματικής θεραπείας για εξαρτήσεις όπως τσιγάρο, φαγητό κ.α. ενδυνάμωση του εγώ για αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, ενδυνάμωση της μνήμης, διαχείριση του άγχους και του στρες (εργασιακό, μαθησιακό κ.α.), εξάλειψη ανασφάλειας, ανησυχίας, φοβιών, βελτίωση σεξουαλικής ζωής και απαλλαγή από ψυχοσεξουαλικά προβλήματα  και σεμινάρια για προσωπική ανάπτυξη. Περισσότερες πληροφορίες για τα  συμπληρωματικά προγράμματα θεραπείας και τα επαγγελματικά μαθήματα τηλ. 70005750