EnglishGreek

Η σημασία του να γιορτάζεται τις επιτυχίες σας

 
 

Δημοσιεύθηκε στις 14 Ιουλίου 2017 από τον Χαράλαμπο Σολέα

Συνεχώς βομβαρδιζόμαστε με αιώνια κλισέ όπως η ζωή είναι ένα ταξίδι, απολαύστε τη βόλτα ή φροντίστε να σταματάτε και να μυρίζετε τα λουλούδια. Αν και μερικές φορές δεν είναι και τόσο χρήσιμες, αυτές οι εκφράσεις υπάρχουν για να μας υπενθυμίζουν  να αφιερώσουμε χρόνο για να γιορτάσουμε τις εμπειρίες μας και ότι είναι σημαντικό να το πράξουμε. Γιορτάζοντας τις επιτυχίες μας και αναγνωρίζοντας την προσωπική ανάπτυξη μας, μας βοηθά να συνεχίζουμε  και να κινούμαστε προς  τους στόχους μας.

Πρόσφατα δημοσιευμένες μελέτες συμπεριφοράς έχουν δείξει ότι τα πιο παρακινημένα άτομα είναι εκείνα που αισθάνονται ότι κάνουν επαρκή πρόοδο προς την κατεύθυνση των δικών τους στόχων. Ενώ τα οικονομικά κίνητρα, τα οφέλη και τα κτυπήματα στην πλάτη για εταιρικά επιτεύγματα μπορούν να τονώσουν κάποιον  βραχυπρόθεσμα, σπάνια είναι επαρκή για την επίτευξη βιώσιμων επιτυχιών. Για το σκοπό αυτό, κάθε άτομο πρέπει να έχει μια ιδέα για το ποιοι είναι οι τελικοί στόχοι του, καθώς και για ορισμένα συγκεκριμένα ορόσημα που θα τον πληροφορούσαν ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Γενικά, οι άνθρωποι τείνουν να επικεντρώνονται  σε ημερολογιακές γιορτές  για να γιορτάσουν,  πάρτι γενεθλίων, ανταλλάσσουν δώρα την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου,  τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά  ή όταν η ομάδα τους κερδίσει. Αν και αυτές οι γιορτές είναι σημαντικές, δεν αρκούν για να στηρίξουν την ευτυχία και τα κίνητρα προς τους στόχους. Γι ‘αυτό απαιτείται ένας διαφορετικός τύπος εορτασμού.

Όταν κάνω Συμβουλευτική (Coaching)  προσπαθώ  να δώσω στους πελάτες μου την δυνατότητα να σκέφτονται βαθύτερα για το τι είναι πραγματικά σημαντικό για αυτούς. Η ιδέα πίσω από αυτό είναι ότι όσο ισχυρότερη είναι η αίσθηση του στόχου που έχει ένας άνθρωπος  στη ζωή του, τόσο πιο πολύ νόημα έχουν οι ενέργειές και οι πράξεις τους προς τους στόχους τους. Αν κάποιος υποθέσει ότι σε κάποιο επίπεδο – ακόμα και αν είναι καθαρά υποσυνείδητο – οι άνθρωποι γνωρίζουν ποιος είναι ο σκοπός τους,  σπάνια θα καθίσουν να αφιερώσουν χρόνο για να αναγνωρίσουν τα βήματα που χρειάζονται  για να τον εκπληρώσουν. Είναι ακριβώς αυτός ο εορτασμός  που είναι απαραίτητος για να κρατήσει τους ανθρώπους προς τους στόχους τους και ευτυχισμένους.

Ανεξάρτητα από το αν έχετε επιτύχει κάτι συγκεκριμένο ή όχι ή ακόμα και αν νομίζετε ότι έχετε αποτύχει, πάρτε το μάθημα από κάθε εμπειρία και να γιορτάσετε την πρόοδό σας προς τους στόχους σας. Δεν έχει σημασία ποιος θα είναι ο εορτασμός σας, ένα μικρό η μεγάλο δώρο στον εαυτό σας, ένα ωραίο δείπνο με ένα αγαπημένο πρόσωπο, ένα ταξίδι, μια εμπειρία που θα κάνετε δώρο στον εαυτό σας, σημασία έχει να αναγνωρίσετε ότι ζείτε και γιορτάζετε την επιτυχία σας.

Ρωτήστε τον εαυτό σας:

Τι έκανα τους τελευταίους μήνες που δείχνει ότι είμαι σε καλό δρόμο προς τους στόχους μου μου;

Τι έμαθα το τελευταίο έτος που θα με βοηθήσει να προχωρήσω προς την κατεύθυνση των στόχων μου;

Είτε σας αρέσει είτε όχι, οι επιτυχίες και τα μαθήματα στην ζωή σας μέχρι σήμερα αποτελούν το εφαλτήριο τόσο για τις μελλοντικές σας επιτυχίες όσο και για την ευτυχία σας.

Αφιερώστε λοιπόν κάποιο χρόνο για να γιορτάσετε το  πού είστε τώρα – το αξίζετε!

Χαράλαμπος Σολέας

 Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση. Περισσότερα για την επίτευξη στόχων και το προσωπικό coaching στο 70005750  ή μέσω συμπλήρωσης της φόρμας επικοινωνίας. Όλες οι μορφές επικοινωνίας είναι άκρως εμπιστευτικές.

Παρακαλώ για κοινοποίηση, ποτέ δεν ξέρουμε ποια ζωή μπορεί να αλλάξει …


Ο Χαράλαμπος Σολέας είναι πιστοποιημένος Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, Νευρογλωσσικός Προγραμματιστής και Life Coach. Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Διπλωματούχων Υπνοθεραπευτών Κύπρου και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχολογικών Ερευνών Κύπρου. Συγγραφέας βιβλίων για Ύπνωση και προσωπική ανάπτυξη. Προσφέρει προγράμματα συμπληρωματικής θεραπείας για εξαρτήσεις όπως τσιγάρο, φαγητό κ.α. ενδυνάμωση του εγώ για αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, ενδυνάμωση της μνήμης, διαχείριση του άγχους και του στρες (εργασιακό, μαθησιακό κ.α.), εξάλειψη ανασφάλειας, ανησυχίας, φοβιών, βελτίωση σεξουαλικής ζωής και απαλλαγή από ψυχοσεξουαλικά προβλήματα  και σεμινάρια για προσωπική ανάπτυξη. Περισσότερες πληροφορίες για τα  συμπληρωματικά προγράμματα θεραπείας και τα επαγγελματικά μαθήματα τηλ. 70005750