EnglishGreek

Η σημασία του να γιορτάζετε τις επιτυχίες σας!

 
 

Συνεχώς βομβαρδιζόμαστε με αιώνια κλισέ, όπως ότι «Η ζωή είναι ένα ταξίδι», «Απολαύστε τη βόλτα», ή «Φροντίστε να σταματάτε και να μυρίζετε τα λουλούδια». Αν και μερικές φορές δεν είναι και τόσο χρήσιμες, αυτές οι εκφράσεις υπάρχουν για να μας υπενθυμίζουν ότι είναι σημανικό να αφιερώνουμε χρόνο για να γιορτάζουμε τις εμπειρίες μας. Γιορτάζοντας τις εμπειρίες-επιτυχίες μας και αναγνωρίζοντας την προσωπική μας ανάπτυξη, βοηθά να συνεχίζουμε και να κινούμαστε προς τους στόχους μας!

Πρόσφατες μελέτες συμπεριφοράς έχουν δείξει ότι τα πιο παρακινημένα άτομα είναι εκείνα που αισθάνονται ότι κάνουν επαρκή πρόοδο προς την κατεύθυνση των δικών τους στόχων. Ενώ τα οικονομικά κίνητρα, τα οφέλη και τα κτυπήματα στην πλάτη για εταιρικά επιτεύγματα μπορούν να τονώσουν κάποιον βραχυπρόθεσμα, σπάνια είναι επαρκή για την επίτευξη βιώσιμων επιτυχιών. Έτσι, κάθε άτομο πρέπει να έχει μια ιδέα για το ποιοι είναι οι τελικοί του στόχοι, καθώς και για συγκεκριμένα ορόσημα που θα τον πληροφορούσαν ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

Γενικά οι άνθρωποι τείνουν να επικεντρώνονται σε ημερολογιακές γιορτές για να γιορτάσουν: Γενέθλια, Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου,  Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά κ.ο.κ. Αν και αυτές οι γιορτές είναι σημαντικές, δεν αρκούν για να στηρίξουν την ευτυχία και τα κίνητρα προς τους στόχους. Γι ‘αυτό, απαιτείται ένας διαφορετικός τύπος εορτασμού…

Όταν κάνω Συμβουλευτική (Coaching) , προσπαθώ να δίνω στους πελάτες μου την δυνατότητα να σκέφτονται βαθύτερα για το τί είναι πραγματικά σημαντικό για αυτούς. Η ιδέα πίσω από αυτό είναι ότι όσο ισχυρότερη είναι η αίσθηση του στόχου που έχει ένας άνθρωπος στη ζωή του, τόσο πιο πολύ νόημα έχουν οι ενέργειές και οι πράξεις τους προς τους στόχους αυτούς.

Αν κάποιος υποθέσει ότι σε κάποιο επίπεδο – ακόμα και αν είναι καθαρά υποσυνείδητο – οι άνθρωποι γνωρίζουν ποιος είναι ο σκοπός τους, σπάνια θα καθίσουν να αφιερώσουν χρόνο για να αναγνωρίσουν τα βήματα που χρειάζεται για να τον εκπληρώσουν. Και είναι ακριβώς αυτός, ο εορτασμός που είναι απαραίτητος για να κρατήσει τους ανθρώπους προς τους στόχους τους και ευτυχισμένους!

Ανεξάρτητα από το αν έχετε επιτύχει κάτι συγκεκριμένο ή όχι, ή ακόμα και αν νομίζετε ότι έχετε αποτύχει, πάρτε το μάθημα από κάθε εμπειρία και γιορτάστε την πρόοδό σας προς τους στόχους σας. Δεν έχει σημασία ποιος θα είναι ο εορτασμός σας… Ένα μικρό η μεγάλο δώρο στον εαυτό σας, ένα ωραίο δείπνο με ένα αγαπημένο σας πρόσωπο, ένα ταξίδι, μια εμπειρία που θα κάνετε δώρο στον εαυτό σας… Σημασία έχει να αναγνωρίσετε ότι ζείτε και γιορτάζετε την επιτυχία σας!

Ρωτήστε τον εαυτό σας:

  • Τί έκανα τους τελευταίους μήνες που δείχνει ότι είμαι σε καλό δρόμο προς τους στόχους μου;
  • Τί έμαθα το τελευταίο έτος που θα με βοηθήσει να προχωρήσω προς την κατεύθυνση των στόχων μου;

Είτε σας αρέσει είτε όχι, οι επιτυχίες και τα μαθήματα στην ζωή σας μέχρι σήμερα, αποτελούν το εφαλτήριο τόσο για τις μελλοντικές σας επιτυχίες, όσο και για την ευτυχία σας! Αφιερώστε λοιπόν κάποιο χρόνο για να γιορτάσετε το πού είστε τώρα – το αξίζετε!

Χαράλαμπος Σολέας

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση. Περισσότερα για την επίτευξη στόχων και το προσωπικό coaching στο 7000 5750  ή μέσω συμπλήρωσης της φόρμας επικοινωνίας. Όλες οι μορφές επικοινωνίας είναι άκρως εμπιστευτικές.

Παρακαλώ για κοινοποίηση! Ποτέ δε ξέρουμε ποια ζωή μπορεί να αλλάξει!


Ο Χαράλαμπος Σολέας είναι πιστοποιημένος Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, Νευρογλωσσικός Προγραμματιστής και Life Coach. Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Διπλωματούχων Υπνοθεραπευτών Κύπρου και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχολογικών Ερευνών Κύπρου. Συγγραφέας βιβλίων για Ύπνωση και προσωπική ανάπτυξη. Προσφέρει προγράμματα συμπληρωματικής θεραπείας για εξαρτήσεις όπως τσιγάρο, φαγητό κ.α. ενδυνάμωση του εγώ για αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, ενδυνάμωση της μνήμης, διαχείριση του άγχους και του στρες (εργασιακό, μαθησιακό κ.α.), εξάλειψη ανασφάλειας, ανησυχίας, φοβιών, βελτίωση σεξουαλικής ζωής και απαλλαγή από ψυχοσεξουαλικά προβλήματα  και σεμινάρια για προσωπική ανάπτυξη. Περισσότερες πληροφορίες για τα  συμπληρωματικά προγράμματα θεραπείας και τα επαγγελματικά μαθήματα τηλ. 70005750