EnglishGreek

«Βελτιώστε με, παρακαλώ!»

 
 

Ως Life Coach, ακούω συχνά από ανθρώπους την πιο δήλωση…

Δε θα ήταν ωραίο, αν μπορούσαμε να πούμε σε κάποιον να μας κάνει καλύτερους στα πράγματα για τον εαυτό μας που πραγματικά θέλουμε να αλλάξουμε και να το κάνει αυτός για εμάς;

Θα ήταν ευκολότερο εάν κάποιος άλλος έκανε τη δουλεία και το αποτέλεσμα να ήταν να είμαστε πιο ευτυχισμένοι και πιο αφοσιωμένοι. Δυστυχώς όμως, αυτό δεν είναι δυνατόν, όπως ίσως ήδη γνωρίζετε. Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τον εαυτό μας -τους εαυτούς μας.

Έτσι, για όσους από εμάς θέλουμε πραγματικά να αλλάξουμε, τίθεται το ερώτημα: «Πώς μπορώ να επιτύχω ένα υψηλό επίπεδο ευτυχίας και επιτυχίας, ενώ ζούμε μία ταραχώδη και γεμάτη αποσπάσεις ζωή;»

Δεν είναι εύκολο! Διδάσκω σε όλους τους πελάτες μου την καθημερινή διαδικασία αυτοαλλαγής, εδώ και χρόνια. Μία από τις τεχνικές που χρησιμοποιώ είναι αυτή που αποκαλώ «Καθημερινές Ερωτήσεις» -και πρόσφατα έχω επεκτείνει τις ερωτήσεις μου, για να συμπεριλάβω πιο ενεργά ερωτήματα.

Για παράδειγμα, αντί να ρωτήσω τον εαυτό μου «Πόσο νόημα είχε η μέρα μου;», ρωτώ τον εαυτό μου «Έκανα το καλύτερο  για να δημιουργήσω νόημα στη μέρα μου;» Αυτή η διαφορά στη φράση μπορεί να φαίνεται λίγη, αλλά στον τομέα της αλλαγής συμπεριφοράς είναι τεράστια.

Αλλαγή εστίασης

Όταν πρόκειται για αυτοπροβληματισμό, ρωτήστε τον εαυτό σας ενεργά και όχι παθητικά ερωτήματα. Αυτό αλλάζει την εστίαση των απαντήσεών σας και σας εξουσιοδοτεί να κάνετε αλλαγές που διαφορετικά δε θα είχατε σκεφτεί!

Παθητικές ερωτήσεις είναι οι ερωτήσεις που περιγράφουν μια στατική κατάσταση. Το «Έχεις σαφείς στόχους;» είναι ένα παράδειγμα παθητικής ερώτησης. Είναι παθητική, επειδή μπορεί να αναγκάσει τους ανθρώπους να σκεφτούν τι γίνεται με αυτούς, παρά με αυτό που μπορούν να κάνουν για τον εαυτό τους.

Τα παθητικά ερωτήματα, σχεδόν πάντοτε, οδηγούν σε μια «περιβαλλοντική» απάντηση. Έτσι, εάν ο πελάτης  απαντήσει «όχι», όταν ερωτηθεί,  συνήθως αποδίδει τους λόγους για αυτή την απάντηση σε εξωτερικούς παράγοντες, όπως ότι «ο διευθυντής μου είναι αναποφάσιστος» ή ότι «η εταιρεία αλλάζει στρατηγική κάθε μήνα» ή ότι «δεν υπάρχουν ευκαιρίες εργοδότησης.»

Απαντώντας σε τέτοιες ερωτήσεις, οι πελάτες σπάνια κοιτάζουν μέσα τους για να αναλάβουν την ευθύνη για τον καθορισμό των στόχων τους.

Στο εργασιακό περιβάλλον, συνήθως, οι εταιρείες  κάνουν το επόμενο φυσικό βήμα και ζητούν προτάσεις από συμβούλους για την πραγματοποίηση αλλαγών. Και πάλι, οι υπάλληλοι απαντούν εστιάζοντας στο περιβάλλον -ή έξω. Παραδείγματα τυπικών απαντήσεων είναι ότι «οι διευθυντές πρέπει να εκπαιδεύονται στον καθορισμό στόχων», ή ότι «τα στελέχη μας πρέπει να είναι πιο αποτελεσματικά στην επικοινωνία του οράματός μας.»

Δεν υπάρχει τίποτα εγγενώς κακό να ρωτάς παθητικές ερωτήσεις. Μπορούν να είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, για να βοηθήσουν τους πελάτες να ξέρουν τι μπορούν να κάνουν για να βελτιωθούν. Από την άλλη πλευρά, μπορούν να προκαλέσουν και αρνητικές συνέπειες.

Όταν ρωτιούνται αποκλειστικά παθητικά ερωτήματα, μπορούν να γίνουν ο φυσικός εχθρός της ανάληψης προσωπικής ευθύνης και της ένδειξης υπευθυνότητας. Μπορούν να δώσουν στους ανθρώπους την άδεια να «ρίξουν την ευθύνη» σε οποιονδήποτε και οτιδήποτε άλλο, εκτός από τον εαυτό τους!

Η εναλλακτική λύση στις παθητικές ερωτήσεις;

Τα ενεργά ερωτήματα είναι η εναλλακτική λύση στα παθητικά ερωτήματα. Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στο «Έχεις σαφείς στόχους;» και στο «Έκανες το καλύτερο για να θέσεις σαφείς στόχους για τον εαυτό σου;»

Προκαλώ καθημερινά τον εαυτό μου, απαντώντας σε ερωτήσεις που αντιπροσωπεύουν συμπεριφορές που γνωρίζω ότι για μένα είναι σημαντικές. Αυτό δουλεύει για μένα, ώστε να μην παραμελώ αλλαγές προς την εξέλιξή μου -δεδομένης της πίεσης από την καθημερινότητα.

Έξι ενεργές  ερωτήσεις που κάνω στον εαυτό μου:

  1. Έκανα το καλύτερο δυνατό για να αυξήσω την ευτυχία μου σήμερα;
  2. Έκανα τα πάντα για να βρω νόημα στην ζωή μου;
  3. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα για να νιώσω ………… (βάλτε το συναίσθημα που θέλετε να νιώθετε);
  4. Έκανα το καλύτερο δυνατό για να οικοδομήσω θετικές σχέσεις;
  5. Έκανα το καλύτερο δυνατό για να θέσω σαφείς στόχους;
  6. Έκανα το καλύτερο δυνατό για να προχωρήσω στην επίτευξη των στόχων μου;

Η πρόκλησή μου για εσάς;

Δοκιμάστε το, κάντε και απαντήστε αυτές τις ερωτήσεις καθημερινά και παρατηρήστε τα αποτελέσματα! Περιμένω την μαρτυρία σας!

 

Χαράλαμπος Σολέας

 Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση. Περισσότερα για την επίτευξη στόχων και το προσωπικό coaching στο 70005750  ή μέσω συμπλήρωσης της φόρμας επικοινωνίας. Όλες οι μορφές επικοινωνίας είναι άκρως εμπιστευτικές.

Παρακαλώ για κοινοποίηση! Ποτέ δε ξέρουμε ποια ζωή μπορεί να αλλάξει!


Ο Χαράλαμπος Σολέας είναι πιστοποιημένος Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, Νευρογλωσσικός Προγραμματιστής και Life Coach. Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Διπλωματούχων Υπνοθεραπευτών Κύπρου και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχολογικών Ερευνών Κύπρου. Συγγραφέας βιβλίων για Ύπνωση και προσωπική ανάπτυξη. Προσφέρει προγράμματα συμπληρωματικής θεραπείας για εξαρτήσεις όπως τσιγάρο, φαγητό κ.α. ενδυνάμωση του εγώ για αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, ενδυνάμωση της μνήμης, διαχείριση του άγχους και του στρες (εργασιακό, μαθησιακό κ.α.), εξάλειψη ανασφάλειας, ανησυχίας, φοβιών, βελτίωση σεξουαλικής ζωής και απαλλαγή από ψυχοσεξουαλικά προβλήματα  και σεμινάρια για προσωπική ανάπτυξη. Περισσότερες πληροφορίες για τα  συμπληρωματικά προγράμματα θεραπείας και τα επαγγελματικά μαθήματα τηλ. 70005750