Αγαπήστε τον εαυτό σας.

 
 

Όταν σκεφτόμαστε την αγάπη, τις περισσότερες φορές σκεπτόμαστε για την αγάπη προς τους άλλους το να αγαπάμε τον εαυτό μας συνήθως δεν είναι η πρώτη μας σκέψη, ούτε προτεραιότητα μας! Ωστόσο, στην πραγματικότητα, η αυτόαγάπη είναι εξίσου σημαντική ή καλύτερα περισσότερο σημαντική. Έτσι και αλλιώς, ξοδεύουμε όλο τον χρόνο μας με τον εαυτό μας, έτσι το να αγαπάμε τον εαυτό μας έχει κάποιο νόημα.

Αυτόαγάπη σημαίνει να είμαστε πιο συμπονετικοί, υπομονετικοί και να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας. Αυτό σημαίνει ότι επιλέγουμε να κάνουμε προτεραιότητα μας το να προσέχουμε τον εαυτό μας. Η ιδέα του να αγαπάτε τον εαυτό σας μπορεί να σας κάνει να αισθανόσαστε λίγο άβολα, αλλά να ξέρετε ότι δεν είναι καθόλου εγωιστικό. Είναι απαραίτητο. Καθώς γινόμαστε καλύτεροι στο να νιώθουμε αυτόαγάπη αισθανόμαστε πιο σίγουροι, γεμάτοι αυτοπεποίθηση και αρχίζουμε  να κατανοούμε ότι η αυτόαγάπη και η αγάπη προς τους άλλους είναι απλά μια αντανάκλαση της βαθύτερης ουσίας μας, του ποιοι πραγματικά είμαστε μέσα μας.

Ποτέ να μην ξεχνάτε ότι η πιο δυνατή σχέση που θα έχετε ποτέ στην ζωή σας είναι η σχέση με τον εαυτό σας.

Πολύ ωραία το έθεσε ο Fritz Perls:

Κάνω το δικό μου και εσύ κάνεις το δικό σου

Δεν υπάρχω σε αυτό τον κόσμο για να ζήσω σύμφωνα με τις προσδοκίες σου,

Και δεν είσαι σε αυτόν τον κόσμο για να ζήσεις σύμφωνα με τις δικές μου.

Εσύ είσαι εσύ κι εγώ είμαι εγώ,

Και αν κατά τύχη βρούμε ο ένας τον άλλο, θα είναι πολύ ωραία,

Εάν όχι, δεν υπάρχει τίποτα που μπορούμε να κάνουμε.

 “Η Προσευχή του Fritz Perls”, 1969

Επαναλάβετε καθημερινά αυτήν την προσευχή πρωί και βράδυ και δέστε την ζωή σας να αλλάζει.

Χαράλαμπος Σολέας

Παρακαλώ μοιραστείτε, ποτέ δεν ξέρετε ποιου την ζωή μπορεί να αλλάξετε ….

Ευχαρίστως να απαντήσω σε όποια απορία ή ερώτηση σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο τηλέφωνο 70005750 ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας, όλες οι μορφές επικοινωνίας μαζί μου είναι άκρως εμπιστευτηκές.


Ο Χαράλαμπος Σολέας είναι πιστοποιημένος Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Νευρογλωσσικός Προγραμματιστής και Life Coach. Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Διπλωματούχων Υπνοθεραπευτών Κύπρου και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχολογικών Ερευνών Κύπρου. Συγγραφέας βιβλίων για Ύπνωση και προσωπική ανάπτυξη. Προσφέρει προγράμματα συμπληρωματικής θεραπείας για εξαρτήσεις όπως τσιγάρο, φαγητό κ.α. ενδυνάμωση του εγώ για αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, ενδυνάμωση της μνήμης, διαχείριση του άγχους και του στρες (εργασιακό, μαθησιακό κ.α.), εξάλειψη ανασφάλειας, ανησυχίας, φοβιών, βελτίωση σεξουαλικής ζωής και απαλλαγή από ψυχοσεξουαλικά προβλήματα  και σεμινάρια για προσωπική ανάπτυξη. Περισσότερες πληροφορίες για τα  συμπληρωματικά προγράμματα θεραπείας και τα επαγγελματικά μαθήματα τηλ. 70005750